Anladım,
Peki rakip sitelerin ne kadar tbm verdiğini kontrol edebileceğimiz araç var mı?
Nasıl yani. Önemli olan sizin kelimelere verecek olduğunuz tıklama maliyeti değil mi?
Bunun için onlar farklı varyant var .. Kısaca açıklayalım ,
her kelimenin tbm oranı var . Bu aranma hacmi ve rekabet ettiğin sektörlerin verdiği bütçeye göre değişkenlik gösterir . Sen r10 kelimesine tıklama başına 1 TL vererek en üstte çıkabilirsin ancak ben doğru optimizasyon ve çalışmalarla 0.30 tl ile de 1. Sırada üstünde olabilirim .
bir çok farklı varyant var işin aslı en az tbm oranıyla en yüksek dönüşüm almak . Yoksa bende para var günlük 5 bin tl para harcarım 5 dönüşüm gelsin yeter de diyebilirsin . Kimisi de 5 bin tl e 500 bin kişi sokar sitene .
elma satarsın adam sitene çocuk videosu izleyenleri sokar kimisi de 1/1 senin sektörün müşterisini sokar . Yani işi bilene vermelisin
Mobilden yazdım yazım hatası olabilir
Bu sizin tıklama başına ve optimizasyona bağlı olan bir şey. Örnek;
Ahmet Nakliye reklamına tıklama başına maliyeti 5 tl yapmıştır
Sen'de kendi Nakliye reklamına tıklama başı 3 TL verirsen o reklamın altında olursun. Kısacası her yerde olduğu gibi parayı veren düdüğü çalar. Kimin cüzdanı ağır gelirse. İhale gibi düşün Sen 3 verdin Ahmet arka sıradan 5 veriyorum diye hönkürüyor ihaleyi o alıyor.
Açık artırma gibi düşünün kim tıklanma başına yüksek verirse o her zaman yukarıda gözükür.