ispat zorunluğu yok kardeşim hepsi hikaye bana yoldan geçerken ceza yazmışlar emniyet kemeri yok diye itraz ettim
emniyetten gelen cevap fotograflı kanıt vermek zorunda değiliz tarzında cevap geldi.
Emniyete itiraz edemezsiniz, varsa sulh ceza yoksa bölge idareye gider. Tebliğden itibaren 15 gün süre var, ftm veya polis kim kesiyorsa cezayı tebliğde yazar. Polisin ispat zorunluluğu yok kanun bu şekilde (çekici ile araç çekilmesi dışında) ama ftm için mevcut şartları değerlendirerek hakim karar veriyor.
Örneğin ben gelip koca sokakta sadece 1 kişiye kestim dedim ki yaya geçidine park etmiş, gidip itiraz ettiğiniz zaman izahat olarak oraya herkes geçici parklama yapabiliyor Ceza sadece keyfi olarak bana kesilmiş deyip bir kaç fotoğraf gösterirsen sana kesilen yerde başka araçlarında olduğunu hakim kasti olduğuna hükmedip cezanı iptal ediyor veya ftm nin o gün orada başka kestiği ceza var mı bunu istiyor.
Siz Cimer'e , bilgi edinme kanunu ile emniyetet, bakanlığa vs yazarak ceza iptal edemezsiniz. İtiraz kanalı belli sulh ceza hakimliği.