Parzil07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba R10 Ailesi

Arkadaşlar kısaca özet geçeyim türkiyede +600bin tl bankalara borcum var devlet bankası hariç ödeyemeyecek durumdayım
kısaca icralığım batmış durumdayım endonezyada bir hanım efendi ile 6 yıllık ilişkim var orada birlikte en azından 3 sene yaşamayı düşünüyoruz
imkanlar el verirse avrupa yada türkiyeye dönüş düşünüyorum sormak istediklerim şunlar

Yada evleneceğim hanım efendinin tavsiyesi 1 milyon tl endonezyadaki çalıştığı şirketten faizsiz aylık 10 bin tl geri ödemeli para alıp türkiyede
Faizi ile endonezyada en azından daha rahat yaşayabileceğimizi düşünüyor buda bir seçenek tabi faiz ne kadar haram olduğunu kabul etsemde
Ülkedeki durumları bildiğiniz üzere bunu düşünen olacağını pek sanmıyorum

1. Türkiyeden endonezyaya borçlu olarak gidersem bir sorunla karşılaşırmıyım
2. Endonezyada batam şehrinde türkiyede ki gibi internet üzerinden çalışabilirmiyim yada canlı yayın gibi düşüncelerim var youtube video çekmek gibi sizce olur mu?
3. Bilen varsa orada ne iş yapabilirim yada sadece online kazanç ile yaşamak mümkün olur mu

Yaşam şartları türkiyeye göre daha kolay dışarda bir yemek yediğinde türk lirası ile 30 - 50 tl arasında değişiyor
Ev kiraları orada 2.500 - 6.000 tl arasında daha yüksekte var tabiki

Sizce ne yapmalıyım türkiyede yaşamak artık zor geliyor psikolojimi kaybetmektense farklı ülkeye gitmeyi düşündüm belki
bazılarınız borç yapıp kaçtı diye düşünebilir ama çok pişmanlığım var aylık 25bin tl maaşla çalışan birisiydim
bir gaflet ile 600bin çektim o parada yok oldu gitti ve şimdi elde avuçta hiç birşey kalmadı durum bundan ibaret.
6 yıllık ilişkin varsa bu konuda bişi diyemem tanımışssındır şuana kadar kız arkadaşınız.
Borçlu olman birşey değiştirmez.
Online çalışabilirsin ama çalışma iznin yoksa ve endonezya da çalışırsan fiziki olarak tesipt ederlerse anında deport olursun.

Endonezya güzel sıcak bir ülke insanlarıda iyi biraz tembeller rahat insanlar.
1 milyon tl faize koyup türkiyede hımm en yüksek 42.054,64 TL faiz alırsın bu para ile evet geçinebilirsin.
Ama parayı kimin üzerine koyucaksın tam kontrolün olucak mı bazen banka değişmen gerecek.