Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır gaz şişkinlik 1 aydır da mide ağrısı çekiyorum. 2 3 defa gittim hastaneye mide koruyucu kullan yediğine içtiğine dikkat et dedi ama bir türlü geçmedi.
Ne berbat bir şey, en ufak bir şey yesem hemen şişiriyor hatta bazen o kadar yoğun oluyor ki kalp krizi geçiriyorum diye 1 2 defa hastaneye gitmişliğim bile var. Kalbime vs her şeye baktırdım temiz çıktı.
Bu tarz problem yaşayıp da çözüme kavuşturan siz değerli arkadaşlarımdan tecrübelerinizi duymak isterim.
Teşekkürler.
Merhaba hocam, yakın zamanda aynı şikayetleri ben de yaşadım, devlet hastanesi aciline gittim anlık bir kramp dediler parol serum verdiler faydası olmadı.
Tıp merkezi aciline gittim, bağırsak enfeksiyonu var dediler ilaç yazdılar geçmedi.
Tıp merkezi dahiliye polikliğine gittim, irritabl barsak sendromu var dediler ilaç verdiler geçmedi.
En sonunda özel bir hastanede genel cerraha göründüm, endoskopi istedi. Endoskopi sonucunda mide zarında aşırı iltihap ( Kronik gastrit ), Pilor'da ( safra ile mide arasındaki bağlantı ) deforme var diye teşhis koydu.
Sil baştan yeni ilaçlarla yola devam ettim. İlk şikayetlere göre şuan çok iyiyim ama halen tamamen geçmiş sayılmaz. 2 hafta oldu ilaçları kullanalı.
Aynı sorundan muzdarip olduğum için ve doktorların ne yazık ki tamamen emin olmadan koydukları teşhislerden kaynaklı sorunlar çok yaşadım. Kaliteli bir sağlık merkezinde, kaliteli bir genel cerrah ile endoskopi öneririm. En azından midede problem var mı görürsünüz onun önerilerinden yola çıkarak en azından kolonoskopi de ihtiyaç olursa içiniz rahatlamış olur. Böyle durumlarda psikolojik olaran insan bir korkuya bürünüyor ne yazık ki.
Geçmişler olsun.