mgk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı geceler kardeşim, sen eğer bu devirde doğru, dürüst ve ahlaklı bir gençsen, alnının teriyle paranı kazanıp rızkını cebine helal bir şekilde koyuyorsan en büyük gurur kaynağısındır benim için ama maalesef bu olgu kişiden kişiye değişebilir.
Bir ablan olarak sana tavsiyem şu, kaç yaşında olursan ol ailende olsa kimseyi mutlu etmek için, gururlandırmaya çalışmak için çabalama. Kendin için yaşa, dürüst, ahlaklı, saygılı, sevgi dolu bir birey olarak büyü, her gece yastığa başını koyduğunda vicdanın rahat bir şekilde uykuya dalabil. Bu duygulardan daha üstün bir duygu yok inan bana.
Fakat elbette kendin için açıktan da olsa okulunu bitir, tam olarak bilmiyorum bu ay veya önümüzdeki ay açık öğretim başvuruları başlayacak, en yakın halk eğitim merkezine gidip mutlaka kaydını yaptır, lise mezunu ol. Daha hayatın çok çok başında ve en güzel yaşlarındasın, önünde Allah nasip ederse kocaman bir ömür var, dilerim her zaman böyle ayaklarının üstünde duran bir erkek olursun. Güzel kalbini sıkıp, gözlerini yaşlarla doldurma.
Her zaman şükret, ailene de kızma bazen anne babalar bilinçsizce davranabiliyorlar, kendilerini suçladıkları için de kendine olan kızgınlıklarını sana yansıtıyor olabilirler. Ne derlerse desinler sen her zaman güçlü ve saygılı ol, kırılsan da kırma olur mu? Emin ol yaşadığın her zorluk bir gün bitecek.
Sabret, Allah sabredenlerle beraberdir.
Sağolasın abla Allaha şükür dürüst saygılı birisiyim. Liseyi şuan okuyorum son yılım zaten üni okumayacağım. Yaşadığım kırgınlıkları başkalarına göstermemeye çalışıyorum ki başkasınınds kalbi kırılmason. Onlar ne kadar kızsada etsede ben gene mutlu davranmaya çalışıyoeumki aile bağı
Furkantalya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim daha yolun başındasın, bu yaşlarda bu senin geleceğine emin adımlar atman için söylenen ufak yalanlar.
Annen de baban da senin kötülüğünü düşünecek insanlar değildir emin ol, biz gördük geçirdik . Babamı 24 yaşımda kaybettim yaş oldu 30. Giden geri gelmiyor , o sana onu söyledikçe sen haklısın baba demeyi ve her zaman yanında dağ gibi durmayı ihmal etme .
Geçirdiğin her vakit en büyük hazinen.
Öğrenebildiğin herşeyi öğren .
Hayat yolunda başarılar 🌿
Eyvallah abi. Başın sağolsun çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Allah korusun babamın olmadığı zaman eve ben bakacağım ayakta durmam gereliyor ne kadar yorulsamda konuşmak çok hakkım değil ❤