GOON adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

İnternette dolaşırken bir ilan dikkatimi çekti.
İşveren, ingilizce yazılı olan 100 sayfalık word belgesini farklı dillere çevirebilecek birilerini arıyordu.

Kendisiyle telegramdan iletişime geçtim.
100 sayfalık ingilizce metni Türkçe diline çevirmemi istedi bunun karşılığında €4.000 teklif etti.

Çalıştığını iddia ettiği şirket, www.grey.com uzantılı bir site ancak kendisiyle bu site arasında bir bağlantı kuramadım.

Sizce bu gerçek olabilir mi?
Bir çeşit emek dolandırıcılığı mı?
Aydınlatırsanız sevinirim.

Hocam Grey adlı firma benim diyor ama sizinle Telegram'dan iletişime geçiyor. "Şirketim GREY hakkında bilgi vermek istiyorum." demiş. Dediği gibi prestijli ve güvenilir bir şirket olsa sizinle Telegram'dan değil telefondan veya mail yolu ile iletişime geçerler. Ayrıca şirket sahibi değil bir asistan veya bu işlerle ilgilenen bir şirket çalışanı iletişime geçer.

1 - Ya size bedavadan iş yaptırıp paranızı vermezler.
2 - Ya da işleri yaparsınız ve paranızı göndereceğiz fakat şu kadar vergi çıkıyor, vergisini gönderin paranızı gönderelim derler. Siz de ne de olsa 4000€ alacağım deyip istedikleri 50-100€ vergiyi onlara yollarsınız. Sonra ortadan kaybolurlar.

Ortada gerçek bir iş yok. Bahsettikleri GREY adlı şirketin de bunlardan haberi olmayabilir. Herkese daha önce hakkında şikayet konusu açılmamış farklı bir şirket ismi söyleyebilirler. Bu sayede internette arama yaptığınızda olumsuz bir şey ile karşılaşmazsınız.