emrehandilekci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim en çok sevdiğim makine bizzat yıllarca kafede deneyimlediğim, baristalığını yaptığım bekonun makinesi. Kendime alacağım ama bir kaç ay sonra. Kesinlikle evimde bulunsun istiyorum. Ancak bütçenize göre tam otomatik köpüklü ve kahveyi acıtmadan lezzetli yapan makine sayısı neredeyse yok denecek kadar az. O makineler yapamıyor. Denedim baktım. Öncelik tercihiniz yüksek watt içermeyen yani kahveyi hızlıca pişirip yakmayacak bir elektrikli cezve olabilir. En çok ve sık tercih edileni zaten sinbo. Sinbonun modellerine bakabilirsiniz. Ha yok otomatik istiyorum diyorsanız karacanın sütlü kahve yapan makineleri hariç diğer serilerine bakabilirsiniz. Tam otomatiklerin sütlü kahve yapanları sağlıklı değil. Süt yağlı bir içecek olduğundan kaynaklı makine kendi kendini temizlese dahi içerisine sabun girmediği sürece yağ çözünmez ve zamanla bakteri üretir. Hiç sağlıklı değil tavsiye de etmem. Tam otomatik aksanları temizlenemez makinelerden uzak durun. Onun haricinde tercih size kalmış.
Teşekkür ederim, belki bütçemi biraz yükseltebilirim
Sizin önerdiğiniz bir ürün varsa Amazon TR üzerinden link iletir misiniz (Müşteriye verdiği değer yüzünden başka yerden almak istemiyorum)