NANOTEK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,
vds sunucuma ubuntu 24 kurdum ve üzerine plesk demo sürüm kurdum
host name vs herşeyimi ayarladım ve kurulumlarımı hepsini tamamladım
ilk domaini de ekledim
bu domainimi isimtescilinde, yeni panelinde servis hatası veriyordu, eski panelden nameserver olarak ip adresi ile ekledim
sonra dns yönetiminden domaine dnsleri bağladım
ben 48 saat banlıyım bende hala aktif değil gibi görünüyor ama başka internet ile girince site çalışır durumda ve herşeyi çok iyi çalışıyor...

Arkadaşlar bu DNS kısmını bir türlü anlayamadım,
şimdi eklediğim ilk sitem domain.com olsun
server.domain.com hostname yaptım
ns1.domain.com
ns2.domain.com
ns lerim var ve bu şekidle domainimi bağladım

bir sonraki domain eklediğimde bu nsleri kullanırsam domainim çalışacak mı?

pleskte ekleyip domainden dns gitiğimde
2. domain kendi ns leri oluşmuş olarak görüyorum

yani domain2.com
ns1.domain2.com
ns2.domain2.com
olarak görünüyor

ben pleskte ekleyeceğim sitelre hepsine 1 domaine ait nsleri kullanmak istiyorum

kafam karıştı

yardımcı olursanız sevinirim...

SAYGILARIMLA...
DNS yapılandırmasıyla ilgili yaşadığınız kafa karışıklığını gidermek için adım adım açıklayalım:

1. Ana Domain ve Nameserver (NS) Yapılandırması:

• Ana domaininizi (örneğin domain.com) ayarladığınızda, bu domainin altında nameserver (NS) kayıtları oluşturabilirsiniz. Bu örnekte, ns1.domain.com ve ns2.domain.com isimli nameserver'larınız var.
  • Bu nameserver'lar, tüm diğer domainleriniz için de kullanılabilir. Yani ns1.domain.com ve ns2.domain.com adresleri, diğer tüm domainleriniz için geçerli olabilir.

2. Plesk'te İkinci Domain Ekleme:

• Plesk üzerinde yeni bir domain (domain2.com) eklediğinizde, bu domain için otomatik olarak yeni nameserver'lar (örneğin, ns1.domain2.com ve ns2.domain2.com) oluşturulmuş olabilir.
  • Ancak, domain2.com domainini de domain.com için oluşturduğunuz NS kayıtlarıyla kullanmak istiyorsanız, Plesk'te bu otomatik oluşturulan nameserver'ları kullanmak zorunda değilsiniz.

3. Aynı Nameserver'ları Kullanmak:

• Tüm domainleriniz için aynı nameserver'ları (örneğin ns1.domain.com ve ns2.domain.com) kullanabilirsiniz.
  • Bunun için her yeni domain eklediğinizde, Plesk üzerinde ilgili domainin DNS ayarlarına gidip, NS kayıtlarını ns1.domain.com ve ns2.domain.com olarak değiştirebilirsiniz.

4. İsimtescil Üzerinde Yapılacaklar:

• Yeni bir domain eklediğinizde, İsimtescil üzerinde de bu domainin DNS ayarlarında NS kayıtlarını manuel olarak ns1.domain.com ve ns2.domain.com olarak ayarlamanız gerekecek.
  • İsimtescil'in yeni veya eski paneli fark etmeksizin, bu ayarları yaptıktan sonra DNS'in yayılması için belirli bir süre beklemeniz gerekebilir (bu genellikle 24-48 saat sürebilir).

5. Sonuç:

• Kısaca, tüm domainleriniz için aynı nameserver'ları kullanabilirsiniz. Plesk üzerinde bu ayarı yaptıktan sonra, ilgili domainin kayıtlı olduğu panelde (İsimtescil gibi) NS ayarlarını doğru şekilde girmeniz yeterli olacaktır.
Bu adımları takip ederek, tüm domainlerinizi tek bir NS yapısı üzerinden yönetebilirsiniz. Kafanız karışırsa ya da bir sorunla karşılaşırsanız, DNS ayarlarını tekrar kontrol edebilir veya ek sorularınızı sorabilirsiniz.
Saygılarımla.