Selamlar, Borç kısmına girmeyeceğim herkesin durumu farklı ama ben endonezyada bir sure bulundum. Belki bununla ilgili birkaç şey yazayım.
Online kazandıgın para ile genel olarak yasayabilirsin ama sen türksün endonezyalı değilsin. 30 - 50 lira dediğin şeyler bir kap pirinç ustune belirsiz sos.Bir endonezyalı gibi yaşayı bekleme. Oralar gerçekten hiç gelişmemiş yerler yani Türkiyeden gidince bir şok yaşaman muhtemel. Gençlerin cogu Grab adı verilen uber-taxi uygulamasında sofor. Batam sehrinde imkan yoktur zaten Jakarta gibi.Havasıda ilginç biryer. Yagmur mevsimi baslıyor hiç durmuyor güneşte ise yanıyorsun.Bende yıllar once yaşarmıyım diye gittim ancak maalesef bir türkün zor yaşayacagı yerler oralar.Şunuda yazmadan gecemeyecem , adını bilmediğin dolu hastalık var oralarda.Örnegin ben deng humması oldum ölüyordum baya bir sure hastanade yattım orada. Artı ve eksileri düşündüğümde muhtemelen yaşamazdım. Aklıma pek birşey gelmiyor istediğini sorabilirsin. 5 tane felan şehirde gezdim orada.Genel olarak durumları biliyorum
Hocam açıkcası bende endonezyadan çok büyük bir beklentim yok batam şehri biraz daha farklı olduğunu duydum orada genel olarak youtube için video
hazırlayacağım ama genel olarak evde işlerimle uğraşacağım için dışarıda çok fazla vakit geçireceğimi sanmıyorum işlerim iyi giderse elbette türkiyeye geri dönmek istiyorum