Merhaba hocam, ilk önce tyt(Temel Yeterlilik Testi ) 2018 yılında getirildi diye hatırlıyorum ve herkesin girmesi zorunda olduğu bir sınavdır siz 2 yıllık bir bölüm tercih etmeyi düşünüyorsun o zaman sadece TYT’ye girmeniz yeterli olacaktır o bölümle ilgili puan ve sıralamayı internet siteleri üzerinde veya YÖKATLAS üzerinden araştırarak görebilirsiniz . Çoğunlukla TYT , AYT’ye göre daha kolay denilebilir tabi süre problemi olması aslında durumu daha da zorlaştırıyor bunun için önerebileceğim YouTube kanal önerileri var onlar şöyle ;
Matematik: Eyüp B Matematik Geometri
Türkçe : Rüştü Hoca , Türkçenin Matematiği. Türkçede önemli olan Paragraf çözmektir dil bilgisi yaklaşık 8-12 arası çıkar genellikle onuda kamplar yardımıyla Rüştü hoca gibi hocalarla halledebilirsin.
Sosyal : Ben burada tarih bilgim olduğu için çalışmamıştım o şekilde sınava girdim coğrafyaya bakmadım çünkü 5 soru soruyorlar sanırım din ve felsefe zaten okuduğunu anlamayla alakalı
Fen Bilgisi : Fizik :Özcan Aykın Fizik
Kimya : Kimya Dersleri Sinan İhtiyaroğlu
Biyoloji : Betül Hoca Biyoloji bunlar gayet iyi hocalardır şimdiden çalışmalarında başarılar hocam.