Daha kaotik olayı anlatayım. Zamanında LG Nexus 4 telefon yeni çıkmış. Sıfırı 1.500 küsür TL. İyi para o zaman. Aldım telefonu. Daha alalı saatler olmuş. Arkadaş ortamında "versene kanka bakayım" olayı derken hop arkadaş telefonu elinden düşürdü ve ekran tuzla buz oldu. Hadi dedim lanet olsun garanti vs. uğraşmayayım. Gidip ekran taktırayım. Telefoncuya gittim. Ekran değişim ücreti 400TL çekti. Dedim tamam.

Klasik "1 saat gez gel hazır" ayağına ekranı yeniledi. Verdim parayı çıktım. Selfie yapayım dedim. Ön kamera bildiğiniz piksel piksel. Lan diyorum ne alaka? Böyle bir şey yoktu. Bariz kötü yani. Hemen başka bir telefoncuya gittim durumu anlattım. Ücretsiz arıza tespiti yapan yer. Adam bana açık açık "kardeşim ön kamera değişmiş. Bunların üzerinde LG ibaresi olması lazım ama bunda yok" dedi. Delirdim. Benim baba da Polis. Resmen orjinal kamerayı alıp çakma takmış ekranı değiştiren. Dükkanına gittik. Orjinal kamerayı tak dedim. Önce "hayırdır biz hırsız mıyız" muhabbetine getirdi. Sonra babam ve arkadaşları geldiğinde ikilemeden benden aldığını geri taktı. O günden beri asla ama asla ne telefoncu, ne de bilgisayarcıya giderim. Her işimi kendim hallederim.