Sizinle aynı konuda değiliz maalesef. Söylediğim gibi tarih severim.
Anadolu Türkler tarafından İşgal edilmedi (1071 i kast ediyorsunuz sanırım) Anadolu coğrafyası su üstüne çıktığından bu yana TÜRK yurdudur. Farklı zamanlarda Roma (kurucuları Türk) Pers (iran) tarafından işgal edilmiş olsa da yerel halk Türktür. (Çanakkalede Truva, Aydın bölgesinde Likya, İç anadolu da Luviler, Sümerler)
Hamas Terör örgütüdür ve hiç bir suretle yanında yer alınmamalıdır (Ülke çıkarları açısından). Bir terör örgütünü Kuvai-Milliye ile kıyaslamak tarih bilgisinden yoksun kişilerin söyleyebileceği bir şeydir.
İsrail biyolojik açıdan Ülkemizi işgal edemez. O konuda hiç düşünceniz olmasın. Nüfusu farklı ülkeleri feth etmeye yeterli değil. Ancak Ticari, ekonomik olarak boyunduruk altına alabilir. Bunun için Arap seviciliğini kenara bırakıp, Uluslar arası düzeyde söz sahibi bir ülke olmaya yönelik yatırımlar yapmalıyız.
Terör örgütleri ülkelerin iç yapısını bozmak için iç veya dış dinamikler tarafından kullanılır. Bu terör örgütleri yardım almazlar ise kendiliğinden dağılırlar. Eğer bir terör örgütü uzun süre varlığını sürdürüyorsa arkasında destekçileri daha doğrusu çıkarı olan kişiler vardır. (İstisnasız tüm terör örgütlerini söylüyorum)
Bizim devlet olarak safımız belli olmalı, o da muasır medeniyet safıdır. Farklı ülkeleri işgal edecek planımız ve gücümüz yok ise yapabileceğimiz kendi gücümüzü arttırmaktır. (ekonomik, medeniyet) Yoksa, kendi içimizde çöküşe gideriz.
İyi forumlar.
Bir insan okuduğu halde nasıl bu kadar cahil kalabilir sorusunun en net örneğisiniz. Sırf ideolojinize ters diye hamasa terörist diyorsunuz oysa sizle aynı ideolojiyi paylaşsaydılar bırak terör demeyi adamların safında alkış tutardınız. Öncellikle terörist dediğiniz adamlara bakalım sizin terörist tanımınız nedir acaba? Hamas İsrail gibi kundaktaki bebeleri mi öldürüyor? Kadınlara hatta cezaevine aldıkları adamlara dahi tecavüz mü ediyor?(Son 2-3 gündür twitterde İsrail tv'lerinde bu tecavüzleri destekleyen açıklamalar paylaşılıyor) Dini, okul veya hastaneleri mi bombalıyorlar? Rehin aldıkları İsrail askerlerine işkence yapıp hatta bir kısmını işkenceyle mi öldürüyorlar?(7 Ekimde rehin alınanlar serbest kalınca İsrailli rehineler terörist dediğin adamlara sarılıp resmen öpücükler atarak ayrıldılar, o denli adamlar onlara iyi davranmış) sahi sizin teröristten kastınız ne? Bu saydıklarımın hepsini ve daha fazlasını israil vahşice yapıyor daha dün sabah namazında yüzlerce filistinliyi vahşice katletti ama siz israile terörist demek yerine milletini savunan bir gruba terörist diyorsunuz! Hamas dediğimiz oluşum bizzat Gazzede yetim bırakılan çocukların yer aldığı bir oluşumdur. Birisi çıkıp ailenizdeki herkesi öldürecek, evinizi yıkacak sizi kuru bir ekmek bulamayacak duruma sokacak sonra o kişiye sizde karşılık verince terörist oluyorsunuz, ohh ne âla memleket!
İsrail yaklaşık 100 yıldır filistinde katliamlar yapıyor sizin gibi düşünenlerin hiç haberi bile olmuyor ama Hamas sırf 7 Ekimde o direnişi gösterdi diye ağzınızda pelesenk olmuş gibi tutturmuş 7 ekimde şöyle yaptı böyle yaptı diyorsunuz. Ki söylediklerinizin %90!ı da yalan ve iftiradan ibaret zaten yok hamas 7 ekimde kadınlara tecavüz etmiş, yok sivileri katletmiş yok şöyle yok böyle.. Eğer tecavüz etmiş olsa veya sivilleri direkt öldürse onca kişiyi rehin alır mı? Ayrıca tecavüz diye paylaşılan videoların hepsi de yalan çıktı zaten. Size daha çok şey anlatırdım da anlayacağınızı sanmıyorum çünkü ideoloji hastalığına yakalanmışsınız.
HER ŞEYİ GEÇTİM bugün dünyanın dört bir yanında VİCDANLI insanlar din, inanç, mezhep gözetmeksizin filistine desstek veriyorlar. Niye? çünkü haklı olduklarını ve vahşice katlediklerini biliyorlar. Adam ABD'nin göbeğinde müslüman değil hatta Allah'a bile inanmıyor fakat canı, işi, kariyeri pahasına filistine destek veriyor. Niye? Çünkü vicdanı kendisinin bir zulme sessiz kalmasına engel oluyor. Ama siz maalesef olaya ideolojik yaklaşıtığınız için hakikati göremiyorsunuz, birde sözde okumuş etmiş insanlarsınız sizin mahallenin okuyan kesimi böyle ise vay cahil kesimin haline.. Bugün Filistinde vahşice katledilenler hayvan olsa sabahtan akşama kadar gündem eder ortalığı ayağa kaldırırsınız ama sırf katledilenler müslüman ve sizinle aynı düşüncede değiller diye bırak üzülmeyi resmen katledilmelerine sevinecek hale gelmişsiniz. Kısaca ; Vicdanınız körelmiş ama farkında değilsiniz. Yazık...
Edit : İnstagram yasağının Filistinle alakalı olduğuna dahi inanmıyorum, bu tür tartışmalara da girmeyi pek sevmem ben sadece Heniye gibi birine terörist demenize takıldım. Ve halkı için canı pahasına mücadele eden birine terörist demek en hafif tabirle kötü niyettir.