Ben herşeyin çok iyi farkındayım hocam, merak etmeyin, büyükleride görüyoruz küçükleride görüyoruz herkese hakettiği gibi tepki veriyoruz, yok öyle burada esnafı savunmak, basit laflarla, senelik %10 ile, senelik %15 ile kredi çekild, şuan en baba %32 beni konuşturtmayın burda, bu parayı alıpta bankaya atsanız şuan zaten kardasınız!. Birde esnafın gideri çok diyorsunuz, napıcaktınız, 1 koyup 5 mi alıcaktınız anlayamadım?, gerçi bu ülkede 1 koyup 5 alan esnaflar var gerçi ama, ne güzel alışmışız anasını satıyım, 1 satıp 1.5 kazanacağıma 1 satıp 5 kazanayım hem az satarım hem çok paraya satarım. Bu saatten sonra görücez hocam herkesi, esnafı, büyük esnafı, şirketleri durgunluğa giriyoruz, bakalım kasım ayında neler olacak? esnaf bakalım 1 koyup 5 mi alacak yoksa 1 koyup -1 mi alacak ? Bu ülke böyle böyle battı, Popülist politikalarla, yok şu batacakmış yok şuna yardım edelim, yok devletten destek.
o kadar klişe konuşuyorsunuz ki, yeni şeylerle gelseniz daha güzel bir tartışma ortamı olur.
kurun bir şahıs şirketi 6 ay işletin, lütfen gidin esnaf kredisi çekin.
çekebilecekmisiniz bakalım : )
imam ossurursa cemaat s.çar hocam.
büyükler hiç bir şekilde vergi ödemesin, esnafa gidersiniz 1 liraya sakız alırsınız hani fatura dersiniz. hey allahım ya.
benim kırtasiyem var, aynı zamanda internet işi de yapıyorum. geçen muhasebecimi çağırdım, anlattım böyle böyle bir internet işi yapıyorum, nace kodunu ekletelim fatura keselim dedim.
baktık araştırdık yaptığım işe uygun nace kodu bulamadık. şuan ne yapıyorum biliyor musunuz ? internetten kazandığım paraya kırtasiye faturası kesiyorum. ve hiç bir müşterim benden fatura istemez, sadece ibana gelen parayı legalleştirmek için bunu yapıyorum. ama inanın aslında yapılmaması gereken bir şey. bu hükümete bu sisteme kazandırmayacaksında işte,,,, başım ağrımasın diye yapıyorum.
artık şu klişe esnaf muhabbetlerinden kurtulun. gerçekleri görün.