Neron adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bırak bölenler utansız aras. Şuan ne o dönemdeyiz ne kürtler o eski kürtler.

Bu ülke dünya ile harpten yeni çıktı bir yenisine hazırlanıyor. Çok geriye gitti çok parçalandı çok toprak kaybetti daha yeni kendimize geliyoruz.

Bir takım insanları gaza getirerek ve dediğim gibi milli değerlerini sömürerek istedikleri kıvama getirdiler.

Bu istedikleri kıvama gelen güruhu istedikleri şekilde yönlendirmeye de devam ediyorlar hala bitmiş değil.

Bu güruh ülkemiz için tehdit unsuru. Buna rağmen gördüğün üzere şuan bir çok doğu ilimizde baskı ve problem ortadan kalkmış durumda bu yine bu iktidar sayesinde.. ancak gözünü kan bürümüş olanlar hemen sığınacak başka liman buldu. Kendini avutacak bahaneleri var..

Bu sorun devam ettiği mühletçe her iki halk sıkıntı yaşamaya devam edecek. Devletin bölünmez bütünlüğünü tanımıyorlar ise problem vardır.

Yeterince pozitif ayrımcılık yapılıyor, daha fazlasını verse devlet bu sefer daha fazlası istenir.. günümüzün şartları bunu gerektiriyor daha fazlasının peşinde olmak ahmaklıktır. Bu ülkede her türlü insan var buna daha fazla destek ve izin versek ne kültürümüzden geri bir şey kalır ne de dilimizden.

Ben bir doğu iline gittiğimde orada kaybolmamalıyım, kendimi turist gibi hissetmemeliyim.
Yeterince pozitif ayrım yapıldığına dair bir örnek verirmisin. Pozitif ayrımcılıktan kastın sokakta Kürtçenin konuşulabilmesi, Kürtçe şarkıların söylenmesi mi? Tabi, yıllarca o dili konuşanlar hapise atılırsa sonrasında bu uygulama kalkarsa pozitif ayrımcılık gibi gözükür ama öyle değil. Bu zaten olması gerekendi ve bunu mevcut iktidar yaptı. Bu pozitif ayrımcılık değildir, Kendi dillerini rahatça konuştukları için bunu pozitif ayrımcılık olarak görmek büyük bir hata. Doğu iline gittiysen kendini turist olarak görmezsin, büyük ihtimalle daha önce doğuda kalmadın, kaldıysan sadece askerliğini o taraflarda yapmışsındır. Mesela her yerde Arapça tabela var, bir tane esnaf Kürtçe tabela asmaya kalkarsa linç yer. Mesela trafik kurallarında Türkçe'nin yanında Kürtçe uyarıları vardı ama Kürtçe yazılar geçenlerde gece yarısı silinmiş. Bu mu pozitif ayrımcılık, bu tür uygulamalar bölücülerin hoşuna gider çünkü kaostan besleniyorlar ama Kürtlerin hoşuna gitmez.