Pek çoğumuz backlink paketleri satın alıyoruz, backlink çalışmaları gerçekleştiriyoruz.
Peki Google'ın bundan haberi var mı?

Gördüğüm insanların büyük bir bölümü için cevap hayır.

Bir backlink paketine on binlerce para ödeyebilirsiniz fakat Google'ın bundan haberi yoksa beş para etmez bir çalışma yaptırmışsınızdır.
Bunun haricinde spam, kalitesiz, yanlış alınan bağlantıları vs. pas geçiyorum fakat komple bu konuya değindiğim videoma da ayaküstü göz atabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=5F7rZ6hmgp8

Bir bağlantıyı Google'ın gördüğünü anlamak için 3 farklı yöntem mevcuttur.
Bunlar:

- Search Console Bağlantılar sayfası
- Index kontrolü
- Önbellek kontrolü

1- Search Console Bağlantılar Sayfası
Search Console, direkt Google'ın bir aracıdır ve web sitenizi pek çok alanda analiz etmenize, performansını gözlemlemenize olanak tanır.
Search Console'un Bağlantılar sayfasına yansıyan backlinkleriniz, bizzat Google'ın görmüş, analiz etmiş ve kabul etmiş olduğu bağlantılardır.

Bu bağlantılar sayfası haftalık olarak güncellenir ve beklemesi çile gibidir.

2- Index Kontrolü
Bir bağlantı Google'da dizine eklendiyse, doğal olarak Google backlink sayfamızı görmüş demektir.
Bunun için Google arama motorunda site:r10.net/backlink-sayfaniz şeklinde bir arama yaparak dizine eklenip eklenmediğine göz atabilirsiniz.

Örneğin:

Bu şekilde bir arama yaptığınızda karşınıza bir sayfa sonucu geliyorsa, backlink aldığınız sayfa Google tarafından görülmüş, dizine eklenmiş demektir.
Ben aklıma başka bir sayfa gelmediği için direkt olarak R10'u kullandım, siz backlink aldığınız kaynakları burada aratmanız gerekli.

3- Önbellek Kontorlü
Sayfalarınız, engellenmediği takdirde Google tarafından önbelleğe alınır.
Bunu kontrol etmek için Google arama motoru üzerinde cache:https://www.r10.net/backlink-sayfaniz şeklinde bir arama yapabilirsiniz.

Bunu yaptığınız zaman eğer ki karşınıza Google'ın bu sayfayı son görmüş olduğu önbellek çıkıyorsa, bağlantınız Google tarafından görülmüş demektir.
(Tarih vs. de var işin içinde de karıştırmayın onu şuanlık.)

Fakat karşınıza bir 404 sayfası geliyorsa, (sağ tarafta da bir robot oluyor ) alakalı sayfanız önbelleğe alınmamış demektir.

Bu maddeler birisi bile var ise, Google bağlantınızı görmüş demektir.
Fakat bir sayfa index almayabilir, önbelleğe alınabilir. Yada tam tersi.
Aynı şekilde Search Console'a yansımayıp index alabilir vs. vs.

Yada bunların hiç birisi olmayabilir.
Bunların hiç birisinden sonuç alamadıysanız bile Google bir bağlantınız olduğunu biliyor olabilir.

Fakat tercihen index alan ve Search Console'a yansıyan bağlantıları tercih ediyoruz.

Aldığınız backlinkler bu 3 maddede de sonuç vermiyor fakat Ahrefs, Semrush gibi araçlarda gözüküyor ise bunun HİÇBİR değeri yoktur.
Çünkü Semrush ve Ahrefs araçlarının Google ile bir bağlantısı bulunmaz. Crawl sistemleri ve analiz yetkinlikleri farklıdır.

İşinize yaramış olmasını umuyorum.

İyi forumlar dilerim, esen kalın.