Arkadaşım beni etiketleyip durma : ) Ben artık tartışmak istemiyorum.
Konuyu iktidara getiren sensin. Tüm olayı dini açıdan ele alıyorsun senin hatan bu. Din kişi ve Allah arasındadır.
Müslümanlığını Allah'a göster bana insanlığın lazım diye bir laf söylenmiş çok doğru bir laf.
Dinler elbette ortaya çıktığı toplumu düzenlemek bir noktada birleştirmek , toplumsal kuralları ortaya koymak için gönderilmiş bunu bilmeyen yok.
Ama sen islam yoksa Ahlak yok diyorsun. Müslüman olmayan insanları Ahlaksız ve iyilik yapmayan kişiler olarak lanse ediyorsun.
İstatistiksel olarak baktığımızda bu dediğin hatalı. İslam ülkelerinin Ahlak seviyeleri diğerlerinden çokta iyi değil.
Ayrıca Ahlak değerleri görecelidir , döneme göre dahi değişebilir. Her toplumun kültürü , değerleri farklıdır.
İyilik, kötülük , Ahlak bunlar dinler var olmadan öncede vardı. Dinler var olduktan sonrada varlar. Yok olduktan sonrada var olacaklar.
Beni etkiletmeyin. Bu konuyu kapattım ben.
Böyle kazanıldı
1915 Çanakkale (Dardanelles) "Allah bizimledir"
10 Nisan 1928 tarihinde devletin "bütün dinlere eşit mesafede olmasını sağlamak" gerekçesiyle,
1924 Anayasasında yer alan devletin dini İslamdır ibaresi kaldırılmış ve laik hukuk devleti yolunda ilk adım atılmıştır..
İlla gayrı müslim mi olmak lazım instagramın açık olması için, ahlaki değerlerinize hiç aykırı gelen bir şey yok mu ? Bunu bir düşünün.
Daha doğru şekilde sorayım, illa müslüman mı olmak lazım instagramı kapatmak için ?
Konuyu ne yapıp edip iktidara, dine vs. getirdiniz o sebeple bu yorumu yazmam gerekti.
@kalitelihostorg; Din - ahlak ilişkisini kuramayan islamı, islamı geçtim dinlerin ne amaç taşıdığını bilmiyordur.
https://www.google.com/amp/s/sorular...amaliyiz%3famp