kariyer.net
linkedin ve diğer siteler boş işler.
Burada sırf cv toplamak veya biz büyük şirketiz demek için ilan açıyorlar. Türkiyedeki çok fazla mağazası olan bir giyim firması var içeride çalışan arkadaşlarım var tamamen boş iş.
Ayrıca kariyer.net'in yazılımında çalışan arkadaşlarım vardı.
Bunun dışında büyük bir pr ajansı ile çalıştık seneler önce şirketimiz kurulum aşamasındaydı.
Konuşurken müdür büyük firma imajı vermemiz lazım, eski firma imajı vermemiz lazım falan diye bahsetti. (10 kişi var çalışan)
PR ajansındaki adam not aldırdı kariyer'den paket alın her hafta 3 ilan verin. İşte bedava kariyer siteleri var oralara ilan çıkmaya başlayın falan...
Yani tamamen algı oyunu...
Gerçek olan iş ilanı içlerinden %10. Yani 10 tane ilanın 1 tanesi gerçek.
Ne yazık ki o gerçek olan ilanlarında bazıları patronların ego tatmini için açtığı ilanlar. Örnek geçen gün patlayan çikolata firması.
Neyse...
Peki ne yapacağız.
Tamamen arkadaş çevreni geliştirmek, çoğaltmak ve arkadaş çevrenin senin yeteneklerini ne yaptığını bilmesi. Tabi iş aradığından da haberdar olması.
Bu işler referans ile oluyor.
Hocam bu kadar detaylı olmasa da yüzeysel olarak aklıma gelmişti, acaba itibar arttırmak için yapıyor olabilirler mi dedim ama pek ihtimal vermedim sonradan. Şimdi sayenizde daha iyi anlıyorum

Tavsiye ve bilgi paylaşımı için çok teşekkür ederim. Burayı güzel yapan sizin gibi kişiler.