Projeyi yanlış dizayn etmişsiniz.
Onun yerine, bir sosyal medya kuracaksınız, ancak bu sosyal medya, e-ticaret altyapısı da sunacak.
Mesela, influencer'ın tanıttığı ürün, direkt o siteden satın alınabilecek. Influencer dilerse kendisi satabilecek ve ödeme alabilecek. Her şey, o siteden çıkmadan bitecek.
Böyle bir proje olursa, iş yapar. Çünkü, çoğu kişi farklı farklı siteleri birleştirip, iş yapmaya uğraşıyor.
Proje düşünürken, var olan bir sorunu çözüyor olmanız ki, projeye kullanıcı gelsin. Yoksa, bir şeylerin benzerini yapmak, genelde işe yaramaz.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Influencer kelimesini "ünlü" anlamında değil; "etkileyen" anlamında kullandım. Yani içerik üretecek / video çekecek esnaflar ve firmalar. Gidip her kalem ürün için ünlülere para vermeyecekler.
Bir sosyal medya uygulaması açıp, bunu ülkeye mâl edemezsiniz. Kimse üye olmaz. Aynı şekilde e-ticaret sitesini de. Kimse alivelibilmemne'den alışveriş yapmaz.
Ama e-ticaret konseptli bir sosyal medya ise hiç görmedim ben. Zaten yapılmayan ve farklı olanı veriyorum. Benzerlik cümlenizi anlamadım.
Kullanıcı zaten uygulamadan çıkmadan satın alma işlemi yapabilecek. Tek bir uygulama kurguluyoruz.
Fotoğrafla Ürün Satmak ❌
Videoyla Ürün Satmak ✅
İçerik Üreterek Ürün Satmak ✅
İnsanlar Alışveriş Yapıp Siteyi Kapatır ❌
İnsanlar Diğer Reels İçin Aşağı Kaydırır ✅