Benzer bir durum benim bir haber sitesinde var.

Siteyi 2020 Aralık'ta açtım 2021'in ilk çeyreğinde birçok kelimede ilk 10'lardaydı. Çok güzel organik trafik akışı vardı.

2 yıl açık kaldı site ve uğraşamadığım için 2022'nin Haziran ayında sunucunun fişini çektim ve o zamandan bu yana geçen sürede, işte 2 yıl kadar kapalı kaldı.

2023'ün Kasım ayında domainin ödemesini yapmadığım için domain panelimden düştü ve GoDaddy'de birisinin domain'i alıp premium domain olarak satışa çıkardığını gördüm. Sonra kıyamayıp normalde ödeyeceğimin 20 katını ödeyip domain'i geri alıp bu yılın Mayıs ayında geri açtım. O zamandan bu yana düzenli bir şekilde özgün içerik girişi yapıyorum (günlük en az 12-14 içerik).

Anlık index olayı 1 - 1.5 ay önce çözüldü.

Zamanında ilk sıralarda çıkan, ilk 10'da yer alan içeriklerim şimdi 90-100 arası gidip geliyor Özenle girilen evergreen'ler 80-90 aralığında index alıyor vs.

İç SEO tarafında birçok önemli kontrol-düzenleme yapıldı. Eski içeriklerin tamamı elden geçirildi, güncellendi. Dış SEO tarafında da az olsun ama öz olsun mantığıyla sadece yüksek otoriteli sitelerden (özellikle sektörel olarak yakın) düzenli tanıtım yazısı alarak devam ediyorum.

Umutluyum. Sitenin Google'ın gözünde oturması için 6 - 12 ay gibi bir süre biçtim kendimce. 3 ayını doldurduk. İnşallah ikinci 3 ay içinde ve sonrası birçok şey oturmaya başlayacak.