- Savaş anında denetimin artması şarttır; III. Dünya Savaşı'nın eşiğindeyiz.
- Ülkede son dönemde artan düşünce farklılıkları, toplumda bölünmelere ve çatlaklara yol açıyor. Yani denetimsiz bir kesim bırakılmamalıdır.
- Özgürlük, herkesin her şeyi söyleyebilme hakkı değildir. Özgürlük, çizilen sınırlar çerçevesinde var olmaktır. Bugün, farklı etnik kökenlere, dinlere, siyasi görüşlere sahip insanların birbirine açıkça saldırabiliyorsa, bu özgürlük değil, adaletsizliğin göstergesidir.
- Türkiye, Irak'a ve Suriye'nin güneyine operasyon düzenliyor; bunun bir karşı tepkisi olmaması ve TikTok gibi platformlarda halkın galeyana gelmemesi gerekiyor.
Gidip Avrupa'daki bir ülke ile bir tutmayın bizi, daha duygusal bir toplumuz.
Örnek; Adam gördüğü Suriyeliye bıçakla saldırıyor, halbuki Suriyelinin Türkiye'de olmasının sebebi Suriyelilerden öte onları kabul eden hükümettir. Ancak problemi üreteni değil, problemin kendisiyle kafayı bozuyoruz.
Kriz ortamlarında bu tür denetimlerin artması şaşırtıcı olmamalıdır. Tasvip ettiğim bir düşünce değil, ancak sebeplerini bu şekilde sıralayabiliriz. Not: Siyasi bir düşüncem ve takip ettiğim bir parti yoktur.