Merahaba r10!
Modem olarak Zyxel VMG3312-B10B modeli kullanıyorum. Eski bir model olduğunu biliyorum sorunun neyden kaynaklanabileceğini tam olarak çözemiyorum.
İnternetimin hızı ciddi anlamda düşük ve sürekli olarak internet bağlantısı kesiliyor. Modemde DSL ışığı sarı yanıyor diğerleri yeşil. Bulunduğum konumda fiber altyapı yok. Hatta 24 mbps kaldırabilecek bir altyapı bile yok. Şu an internetim 16 mbps ancak bu kadar verim bile alamıyorum. Bir siteye girerken 1 dk bekletiyor. Video açarken bekletiyor. İşin kötü yanı sürekli bağlantı kesiliyor.
Modemi 2 ev kullanıyoruz. Bazı zamanlar 5 bazı zamanlar 10+ cihaz bağlanıyor. Ancak az cihaz sayısı bağlı ikende internet kesintileri yaşanıyor. Gün içerisinde ortalama 50-60 kere kesintiler oluyor. Bunun dışında yoğun kullanım yaşandığı saat aralıklarında kesintiler çok fazla oluyor. Örneğin herkesin evde olduğu ve yoğun internet kullandığı saatler 15:00-22:00 aralığı kesintiler çok fazla olmaya başlıyor. Ancak Saat 23:00 dan sonra kesintiler azalıyor hatta bazen gece hiç kesinti yaşanmıyor. Modemin arayüzünden CPU ve Bellek kullanımına baktığımda, CPU ortalama %10-%50 arasında seyrediyor. Bellek ise %95 den aşağıya inmiyor.
Burada ki sebebi merak ediyorum. Müşteri hizmetlerini arıyoruz talep oluşturuldu demekten başka bir şey yapmıyorlar.