Ana Sayfa'dan başlıkları kaldırdım h2 h3 , Peki asıl hedefim olan Ana sayfayı serpte çıkartmak istiyorum .
Ufak bir örneklendirme yaparsam eğer ; Tesisatçısıyım , amaç '' Su Tesisatı '' kelimesinde sıralama almak , Anasayfa'dan hizmet sayfama giden link var , header bölümünden hizmet sayfama açılan bölüm var , footer bölümünde anchor text ile tüm hizmet sayfama giden bölüm var . İşin Ama'sı burda başlıyor , hizmet sayfamdaki '' Su Tesisatı '' Bölümü Tesisatın nasıl yapıldığından , hangi malzemeleri kullandığımızdan bahsediyor. Bu nokta'da arama niyeti devreye giriyor , Su Tesisatı yazan bir kimse doğal olarak tesisatçı arıyordur , ama biz bilgi sayfamız ile sıralama alıyoruz. Niyete pek uygun olmadığı gibi bu sıralama kaybı yaratıyor onu da geçtim , sıralama alıp tıklama alsak bile hızlı dönüşüm almasını engelliyor veya çıkış atıyor.
Seo neredeyse hep mantık ile işliyor ; Benim mantığım şunu söylüyor , '' Blog yazılarının linklemesini Hizmet sayfalarına , Hizmet sayfalarından linklemeyi Ana Sayfa'ya yapmak. Bu şekilde ilk anlatımızdan yola çıkarak tüm iç otoriteyi ana sayfaya aktarıyor. Yanlış mı düşünüyorum ?
Evet doğru, ama site tamamen niş bir alan üzerine kurulu olduğu için su tesisatı sitenin ana kelimesi. Zaten bu kelime ana sayfada olabilir, hizmet sayfasına da sıralı mantığında Su Tesisatı Kurulum vb, gibi bir başlıkla içerik oluşturulursa ve bu kelimeler birliğinde linkleme sağlanırsa yine eş rekabette olsa bile Googleın geçtiğimiz yıllarda SERPe eklediği aynı kelimede 1den fazla sonucu aynı sıralamada birleştirdiği algoritma belki çalışabilir, deneysel olarak kullanılmıştı. Şu an hangi kategoriler ve ülkeler için kullanımda net bilgi sahibi değilim
Ek: aklıma gelmemiş, yukarıda hocamın dediği gibi hizmet sayfalarında product veya service türü zengin ögeler ile arama niyetine eşleştirme yapmak mümkün