serpinGO Dijital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Footer'dan Header'dan mutlaka önemli kelimelere sahip sayfalara anchor text aracılığı ile link vermelisiniz.

Ana sayfada hizmetler tabı mevcutsa burada direkt hizmet sayfasına link verebilirsiniz yine anchor text ile.

Ek olarak blog sayfanızda hizmetinizin daha alt detayları ile alakalı içerikler üreterek tekrar hizmet sayfasında anchor text ile link verebilirsiniz.

X, Y, Z noktalarından gelen A sayfası linki o sayfanın iç otoritesini artırır.

Aynı anahtar kelimeyi hem hizmet sayfasında H1 olarak kullanıp hem ana sayfada H2 ile yer verirseniz kaçınılmaz bir iç rekabet oluşturursunuz dediğiniz gibi. Bunun yerine metin etiketi ile yer verip stil üzerinden fontun kalınlığı ve büyüklüğünü değiştirerek yine dikkat çekici hale getirirsiniz.
Ana Sayfa'dan başlıkları kaldırdım h2 h3 , Peki asıl hedefim olan Ana sayfayı serpte çıkartmak istiyorum .
Ufak bir örneklendirme yaparsam eğer ; Tesisatçısıyım , amaç '' Su Tesisatı '' kelimesinde sıralama almak , Anasayfa'dan hizmet sayfama giden link var , header bölümünden hizmet sayfama açılan bölüm var , footer bölümünde anchor text ile tüm hizmet sayfama giden bölüm var . İşin Ama'sı burda başlıyor , hizmet sayfamdaki '' Su Tesisatı '' Bölümü Tesisatın nasıl yapıldığından , hangi malzemeleri kullandığımızdan bahsediyor. Bu nokta'da arama niyeti devreye giriyor , Su Tesisatı yazan bir kimse doğal olarak tesisatçı arıyordur , ama biz bilgi sayfamız ile sıralama alıyoruz. Niyete pek uygun olmadığı gibi bu sıralama kaybı yaratıyor onu da geçtim , sıralama alıp tıklama alsak bile hızlı dönüşüm almasını engelliyor veya çıkış atıyor.
Seo neredeyse hep mantık ile işliyor ; Benim mantığım şunu söylüyor , '' Blog yazılarının linklemesini Hizmet sayfalarına , Hizmet sayfalarından linklemeyi Ana Sayfa'ya yapmak. Bu şekilde ilk anlatımızdan yola çıkarak tüm iç otoriteyi ana sayfaya aktarıyor. Yanlış mı düşünüyorum ?