ama devletin kanunlarına uyuyordu
her konuda, ama sadece hamas konusunda tartışma çıktı. O da platformun kendi ülkesinde terör örgütü listesinde olduğu için o nedenle yasak getirmiş.
Yani bizimle ilgisi yoktu bizim kanunlarda böyle madde yoktu.
Şimdi haberleri oldu bakalım sonuç ne olacak
Instagram dan bahsediyorsanız daha önce de uymuyordu ama göz yumuyorlardı.
Haniyye meselesi patlak verince uygulamadıkları kanunu devreye soktular.
Kimse de instagram a eğer bir suç varsa senle önle açılsın demiyor.
Aynı mevzu roblox içinde geçerli.
Ciddi mana da bir ped.ofili akını mevcut.
Maalesef bazı gereksiz youtuber ler sokakta da var o zaman sokakları yasaklayalım diye akıllara zarar açıkalama yapıyor.
Veya aileler çocuklarını eğitsin diyor

Anne veya babanın cahilliğinin günahını çocuklar çekmek zorunda değil.
Aslında devletin ayda savcılığın böyle bir karar alması da saçma.
Ped.ofili dünyada da suç kabul ediliyor ama günde milyonlarca çocuğun girdiği bir platform da temeli cinselliğe dayalı oyunlara müdahale edilmiyor yada bu kişiler platformdan uzaklaştırılmıyor.
Lütfen şu saçma özgürlük algılarınızı aklınızdan çıkarın.
Bugün savunduğunuz platformların işlediği suçlar yarın bir gün sizin de canınızı yakabilir.
Kardeşiniz, çocuğunuz, yeğeniniz buralar da taciz edildiğinde, birileri onlara şantaj yaptığında oh iyi ki açık kaldı demezsiniz.
%100 engellemek imkansız ama büyük oranda engellenir.
Yapılan oyunları denetim geçirirsin, log kayıtlarını kontrol edersin, şikayetleri değerlendirirsin, büyük oranda bir temizlik yapılırsa bir daha kolay kolay kimse bu platformlara uğrayamaz.
Savcılığın engellemesinden ziyade ebeveynler tepki gösterip belki bu oyunu silseler idi belki bu gün kapanmasına da gerek yoktu.
Arka planı da bilmiyoruz. Acaba bir bildirimde bulunuldu mu?
Gerçi savcılık kararı verildiğine göre büyük ihtimal gelen şikayetler baz alınıp erişim engeli getirilmiştir.
Ez cümle burada yapılması gereken ped.ofili sapıkları platformunda barındırmaya devam eden roblox u savunmak değil tepki göstermek.