Bence yaratıcılık sonradan geliştirilebilen bir şey o da şöyle olur: yaratıcılık taklitle başlar. Kendi yapmak istediğiniz kategorideki çok takipçili kişilere bakın, onların yaptığı içeriklere benzer içerikler oluşturun. Hiç şunu sevmiyorum, bunu sevmiyorum demeyin. Tutmuşsa o kişi illa ki bir özelliği var ki insanlar izliyorlardır. Sonrasında benzer içerikler üretin "hatta neyi daha iyi yapabilirim" üzerinde de düşünün. Böyle böyle yaratıcılığınız gelişir ve bi bakmışsınız Mr Beast gibi bir videoda 100.000'e kadar saymaktan; 1 günde youtuber'lara 500.000$ dağıttım'a gelmiş olursunuz. Taklitler aslını yüceltir ama bi bakmışsınız o taklit edilen kişi düşmüş, siz ön plana çıkmışsınız. Bu işler biraz da gerçekten istemeyle oluyor. Yani yolda önünüze çıkan engeller (örneğin yorumlar) sizi etkilememeli ve bu doğrultuda dümdüz tamgaz hedefe ilerlemelisiniz.
İçerik fikri olarak ise, merak, merak, merak... İnsanoğlunun en başedemediği duygusudur. Ne kadar merak ettirirseniz insanları o kadar kendinize bağlarsınız. Bkz: Mr.Beast reklam alırken bile hepsini videonun bi kısmında söylemiyor, içeriği normal devam ediyor, sonra x markasından bahsediyor, sonra tekrar içeriği izliyoruz, sonra tekrar bi cümle kuruyor x markasıyla ilgili, sonra tekrar içeriği görüyoruz sonra tekrar x içeriğinin bitiş kısmıyla ilgili can alıcı kısmı söylüyor.
Bu tarz şeyleri de gözlemleyebilirsiniz.