Ben Arjantin'e hiç gitmedim ama neredeyse 20 yıldır çok yoğun şekilde Arjantinlilerle çalışıyorum. Oldukça zor insanlardır. Ağır kanlılardır ve her şeyi uzun uzun anlatırken insanı bayıltacak vaziyete getirirler ama diğer yandan kültürleri de bize çok yakın. Ekonomi v.s. deseniz zaten oralarda da çok ciddi sıkıntılar var ama pek çok Latin Amerika ülkesine göre daha güvenli ve daha normal bir yaşam sürebilirsiniz. Türkiye'den daha iyi olsun diye gidilir mi bilmiyorum ama psikolojik olarak radikal bir değişikliğe ihtiyacınız varsa ve daha uzun vadede pasaport alma niyetine girerim uyum sağlarım diyorsanız, düşünülebilir çünkü 170 küsur ülkeye vizesiz seyahat edebilen, güçlü sayılabilecek bir pasaporta sahipler.
Bir de yine İspanyolcasını anlaması en kolay aksanlardan biridir. Hafif yerel farklılıklar olmakla birlikte, oldukça tane tane hatta biraz yaydıra yaydıra konuşurlar. Irkçı değillerdir. İtalyan kültürü ile çok karmalar. Bize de genel olarak benziyorlar.
Arjantin'i detaylıca araştırdım. Türkiye ile fiyatlar konusunda yarışıyor. Ancak asgari ücreti çok düşükmüş. Bir evde 2 3 kişi çalışırsa ancak yaşanabiliyormuş. İnsanları gayet sıcak kanlı ve anlayışlıymış. Vergisi Türkiye ile benzer gözüküyor. Bu şekilde anlatıyor herkes. Dediğiniz gibi oraya gidip biraz kalıp farklı ülkeye geçmek en güzeli gibi duruyor. Şimdi Almanya, ABD vb gitmeye çalışsam vize sırası ve tonla paranın yanında reddedilme riskimde var. Tek sorun ispanyolca ve ingilizce öğrenmek. Bilgi için çok teşekkür ederim.
Keşke seçimi kaybettiğim gün gitseydim, işler nedeniyle gidememiştim, şimdi bende bakıyorum, kolaylık sağlayan ülke var mı acaba ?
Arjantin'e garanti gözüyle bakıyorum ben hocam ama orada da yine enflasyon sorunu var. Bir süre kalıp başka yere geçilebilir. Arnavutluk'u araştırıyorum şimdi de.
Madem işin dijital bir yerlere yerleşmen şart değil güney doğu Asya'ya git bir yıl takıl sonra bir çözüm bulursun, asya birçok yönden g. amerika dan daha iyi..
Şart değil hocam da kaldığım ülkeye kazancımı alırken vergi şirket konuları var. Şu an daha araştırıyorum. Öneri için çok teşekkür ederim.