ItzFraude adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizde bir yorum bırakmak istemez miydiniz hocam
konu genelinde hakim olan düşünceye katılıyorum ben de. Ne giydiğine karışmak zorunda olmadığınız insanlarla birlikte olursanız, böyle dertleriniz olmaz diyen arkadaşlara yani

Gerçekten her şeyin bir yeri ve aynı zamanda da bir yaşı var. Hem kadınlar hem erkekler bulundukları yere, yaşlarına ve bir de vücut tiplerine uygun kıyafetler giyerler ise, kimsenin birbirine karışmasına gerek kalmaz. Uygun şekilde giyinmeyen insanlar da, ister istemez üstlerine toplanan tuhaf bakışlara kendilerini maruz bırakmaktan rahatsız olmuyorlarsa karışmak yine dışarıdan kimseye düşmez ama cinsiyeti farketmeksizin, uygunsuz bir kıyafet giyildiğinde, kişinin kendisi bunu farketmemişse ancak partneri görüyorsa da uygun bir dille kendisini ikaz ederse, bunu da ego meselesi haline getirmemek gerekiyor bence..

Örnekle açıklamak gerekirse; geçen gün eşimle fine-dining bir restaurantta rezervasyonumuz vardı. Ben şıkır şıkır giyindim, bir geldi ki kanvas şort ve üstüne de oldukça casual bir t-shirt giymiş. Fine dining'e giderken bunlar giyilemez mi? Giyilebilir elbette ancak genel görüşe göre, en azından yarı resmi ve şık bir şeyler daha çok yakışacağı ve benim için daha önemlisi de benim yanımda benim stilimden çok ilgisiz kaldığı için kıyafetini değiştirip en azından üstündeki t-shirtünü mümkünse keten bir gömlekle değiştirip, saat v.s. takmasını rica ettim.. Aaa öyle mi ne bileyim ben yaaa deyip gidip değiştirdi sorun ortadan kalktı..

Uygunsuz giyinmek sadece kadınların metrobüste büstiyer ile dolaşması demek olmuyor yani..