cozucem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Akıl veren arkadaşların anmadığı şey Dilenci olarak gitmek ile insan olarak gitmek arasındaki fark.

Önce Şirketlere başvuru yap ve Bu arada kendini geliştir. Şirket sponsorluğu ile Çalışma izni alabilirsin sonrası kolay

Latin Amerika cennet veya ucuz değil çok farklı sistemi var Arjantin 70 li yılların Türkiye'sinden beter durumda Kaldı ki Arjantin'de ne yapacaksın Dönercilik mi ? esleğin var mesleğini yapabileceğin bir yer bul ABD ve Batı Avrupa dışında seçenek kalmıyor.

O cennet kuzey ülkeleri hikayelerine kanma Irkçılık en basit sorunun olur.

Kısaca ben yapacak olsam yolum:

1-Ulaşabildiğim her firmaya CV ve örnek proje gönderip Uzaktan çalışma veya Sponsorluk başvurusu yaparım (Bu arada bir yandan proje yapıp dağıtarak bir yandan kendimi ve dilimi geliştiririm )
2-ABD ve AB için göçmenlik avukatları ile görüşüp detaylı bilgi alırım Durma göre açık olabiliyor

Latin Amerika için Panama gibi ülkelere bak değim en normale yakın olan ve bilişim sektörü olan ülke
Hocam Arjantin'e yerleşen Türkleri biraz dinledim. Ekonomi çok kötü, çalışmak köle gibi vb diyorlar. O konuda haklısınız. Ama işim dijital. Şu an TL ve dolar üzerinden gelir elde ediyorum. O paralarla Arjantin'de geçinebileceğimi düşünüyorum. Arjantin'e odaklanmamın sebebi garanti olması. Ateistim. Sorunlar yaşıyorum. Bunların hepsiyle başvuru yapıp yerleşilebiliyormuş. O olmasa bile normal başvuruyla dil öğrenerek garanti kabul edileceğimi düşünüyorum.
Arjantin'den diğer yerlere (özellikle kanada) geçmesi daha kolaymış anladığım kadarıyla. Zaten işim dijital. Nerede yaşadığım hiç fark etmiyor.

Çok fazla kişi ingilizce öğrenip o ülkelere göç ediyor çok rekabet var ama Arjantin'de o kadar rekabetin olduğunu sanmıyorum. Dediğiniz gibi bir yerde işe girmek için gitsem köle muamelesi yapıyorlarmış ama o sorunumun olacağını sanmıyorum. Şu an aktif projelerim var. Müdahale etmesem de gelir elde edebiliyorum. Yenilerini de geliştiriyorum. Dediklerinizi kesinlikle araştıracağım. Bilgi için çok teşekkür ederim.