Atladığımız bir nokta var hocam x soyal medyası vs diğer ülkeler bu tarz içerikelr benim ülkeme uygun değil kaldır dediğin de kaldırıyor bizim ülke de diğin de he he bakarız deniliyor ise kapatıla bilir bir şekil de yaptırım gerekli diğer türlü bir anlamı yok. Elin iranlısı öldü diye o içerikler yasaklandı , yok vergi alacağız vatandaş dan ama sosyal medya da satış yapıyorlar ne sattı kaça sattı hani bunun vergisi bunu alamıyoruz gibi bahanaler ile kapatılması tabiki saçma ve yersiz ama diğer ülkeler istediğin de yapılan şeyler biz isteyince yapılmıyor ise evet bu karar doğru.

roblox denilen ilk defa duyduğum oyun ve araştırınca tacizlere hiç bir önlem olmayan bir yer ki küçük çocukları fazlası ile hedef alınıyor ise böyle bir şeye önlem almayan bir yere erişim kapandığın da neden yaygara koparıyoruz ki ben oynamıyorum kapanmış kapanmamış çok önemli olmuyor benim açım dan x şahsı oynuyordüzgün şekil de onun için önemli xy ailenin çocuğu da oynuyor evet aile elinden geldiğince bilençlendirmiştir çocuğunu ama bilinçlendirsen de devamlı taciz olaylarını önleyemezsin ki çocuk eğelenmek için orada bir başkası farklı amaçla aile de detayı bilmiyor ise çocuk eğleniyor diye oynamasına izin veriyorlar ama arka planda neler dönüyor bilmiyorlar bir çok şey yaşanır ikenönem almayan bir oyun fiirmasını savunmak mantıksız açıkçası. Taciz illaki oluyor oyunlar da evet ama roblox kadar abartısını görmemiştim.

İnsanların düşünce özgürlüğü önemlidir ama fazla özgürlük de bazı insanlara ağır geliyor