CytSaiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hizmette de aynısını düşünüyor musunuz? Hizmet ticaretinde müşteri ufak bir Google araması veya sitelerde ilan vererek aldığı teklifler arasından en uygunu ile yoluna devam edebiliyor.

Hizmeti alacağınız ve müşteriye satacağınız adam bile sizin alacağınız iş için teklif verebilir durumda.

Siz misalen X sitesindeki bir otomasyon sistemi ilanına teklif vereceksiniz.

İşi yapacak adama sordunuz, dediniz böyle böyle bir otomasyonu kaça yaparsın. Y fiyat verdi.

Siz X sitesindeki ilana misalen 2Y fiyat veriyorsunuz, iş size verilirse Y fiyata yaptırıp, üstünü kar olarak alacaksınız.

Ama dediğim şu, teknoloji o kadar gelişti ki işi yaptıracağınız kişi de artık o iş ilanına ulaşabiliyor ve direkt müşteriye daha uygun teklif verebiliyor.

Bu çıkmazdan nasıl çıkılır?
hocam reel işim hizmet sektöründe. inan bahsettiğin konuda nelerle karşılaştım 12 yıldır. çok büyük firmalar da var, 2 kişilik firmalar da var. adamın bünyesinde 50 kişi çalışıyor örneğin, bu adam teklif verirken genel gideri buna göre hazırlıyor. 2 kişi olan kendine göre hazırlıyor. 2 gündür üst üste Türkiye'nin bir çok yerinde mağazası olan, ünlü bir firmanın ihalesine katılıyorum sektörümde. verdiğim fiyat benim için dip fiyat ama kaçıncı olduğuma baktığımda 4. görünüyorum. e sonra da soruyorum haliyle bu insanlar bu fiyatlara iş yapıp ne amaçlıyor diye. uzun lafın kısası bu çıkmazdan çıkılmaz. aksine daha da kötüye giden bir durum var.