Evet tabii ki hayal satıyorlar. Bana çevrem hep sorar "Dropshipping nasıl? Girmemizi önerir misin?" diye. Bu soru gelince her zaman şu cevabı veririm, "Dropshipping yapmak değil, Dropshipping eğitimi satmak kazandırır".
Kim niye altın yumurtlayan tavuğunu satsın ki? Bunu mesela pinterest zamanlarında da gördük. İşler zorlaşmaya başlayınca burada herkes pinterest eğitimi satmaya başladı. Hosting firmaları herkese reseller sattı, otomasyoncular ufak eklentiler yaparak herkese eklenti sattı. Tema tasarımcıları güzel Pin temaları yaptı ve sattı. En güzelini de kendine reseller alıp, hosting dahil eğitim satanlar kazandı.
Tabii bir diğer faktör satılan teknik riskli olabilir, çok zaman/emek istiyor olabilir. Bu durumda adam kazancını kesinleştirmek için, o tekniği yapmak yerine, o tekniği satmaya başlar.
Ama eğitim satma işini de küçümsememek lazım. Kimi zaman video, kimi zaman detaylı bir e-book oluyor bu ancak hiçbir zaman bunları hazırlamak, satmaya çalışmak, kaliteli bir şekilde pazarlamak kolay değil.