teşekkür ederim. Shortları da engelleyebiliyor muyum bu şekilde? En zararlı içeriğin kesinlikle shorts olduğunu düşünüyorum çünkü çocuklarda çok ciddi davranış problemleri oluşturmaya yönelik kasıtlı zararlı içerikler çok hızlı geçişlerle beyinlerine kazınıyor shortsda..

Kendi adıma diğer problemim şu ki youtube kids içeriklerini çok yetersiz buluyorum. Klasik youtube'dan faydalandığı şeyler de var çocukların dolayısıyla tamamen silmek de istemiyorum ki zaten yaşları ben silsem arkamı döndüğüm anda tekrardan yüklemeye ya da o da olmadı youtube'ı browserdan açmaya yetecek yaşta. İzledikleri içerikleri takip ediyor ve gereken uyarıları yapıyor olmama rağmen de, uzaktan varsayıldığı gibi ne yazık ki 7/24 ne izlediklerini kontrol edebileceğim bir hayat tarzına da sahip değilim. Bu arada bu konunun yeri bu topic'in altı değil ama yeri gelmişken, konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan da faydalanmış olalım. Short'u tamamen devre dışı bırakacak bir yöntem bulabilsem, youtube'da izledikleri içerikleri çok daha kolay takip edebilirim kısacası.. Yaşı büyük olan çocuğum izlediği şeylerdeki gerçekleri ve hayal dünyasını ayırt edebiliyor ama küçük olan için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Tekrardan teşekkürler

Kriptoufuk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam. Yukarıda söylediğim gibi ben kendi kardeşimi korumak için elimden geleni yapıyorum. Youtube kısmı için de önlem almak mümkün. Ebeveyn hesabı oluşturduğunuzda çocuklarınız isteler bile çocuk kanallarının dışında içeriklere ulaşamazlar. Ebeveyn hesabıyla uğraşamam dersenizde youtube kids adlı uygulama da yine sırf çocuklar için. Eğer sizde ebeveyn hesabı kurmak isterseniz normal gmail hesabı gibi bir hesap açın. Doğum tarihi kısmında 3 yaşından büyük bir tarih girin mesela örnek 08.08.2021 gibi. Ardından size yaş durumunun çok küçük olduğunu bununla ilgili ebeveyn hesabı gerektiğini belirtecek. O kısımda kendi epostanızı ekleyerek ebeveyn hesabı oluşturabilirsiniz.