FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazınızı tamamen okudum. Haksız olduğunuzu söyleyemem. Ancak kaçırdığınız bir nokta var. Belki de bazı insanların özgürlükleri hassas noktalarıdır. Böyle basit sansürlerin, kısıtlamaların kar topu etkisiyle büyüyeceğini geçmişte yaşanmış canlı örnekleriyle biliyordur. Siz şuanda özgürlük konusunda hassas olan insanlara vizyonsuz, terbiyesiz, hadsiz vb. birçok ithamda bulunuyorsunuz. Bu yüzden belki de ithamlarınızı bizzat kendinize de yönlendirmeniz gerekmez mi?
merhaba. insanların özgürlüklerinin de hassas bir nokta olduğu konusunda size daha fazla katılamam. Zaten okuduğunuz yazıda da neyi savunduğumu görmüşsünüzdür ancak herhalde kendimi de yanlış ifade etmiş olmalıyım zira amacım özgürlükleri konusunda ve tabi ki kazandıkları ekmek konusunda hassas ve hatta belki de şu anda zor durumda olan insanları itham etmek değil, yaşanılanların ceza biletini, ilgisi olmayan insanlara aşağılayarak kesmeye kalkışan kişilere idi. Görüşlerin karşıt bile olsa bu şekilde savulunamayacağını ve bunun amacını aşan bir karşılıklı itham etme durumu olduğunu düşünüyorum.

Hemen şimdi bu ithamları önerdiğiniz üzere kendime de yönlendirmek için dönüp kendi yazıma da baktım .. Evet ben de biraz sert üslup ile yazmışım çünkü bu şekilde bir yaklaşımın insanları haklıyken haksız duruma düşürdüğünü düşünüyorum. Bu bağlamda ben de hata yapmışım. Özür diliyorum o yüzden üstüne direkt alınan herhangi biri varsa, şayet amacımı ve haddimi aştıysam ben de..

Sadece son olarak yinelemek isterim ki bu ya da başka bir konuda, karşıt görüşlü olan kişinin ne kadar haklı ya da haksız olduğundan bağımsız bir şekilde, kendi fikrimizi savunurken karşı tarafı konuyla direkt alakalı olmayan ama genel hayat akışı içerisinde hoşumuza gitmeyen diğer özellikleri ile, nereli olduğuna ve diğer genel fikirlerine bakarak varsaydığımız siyasi görüşüne göre v.s. yargılar ve bu yüzden zaten haksız olduğunu iddia edersek, o zaman argümanımızın bir değeri kalmayacağını düşünüyorum.. Bu arada insanız, tüm bu fikirlere herkes kapılıyor olabilir ama aklımıza gelen her şeyi herkese açık bir platformda pat diye söylememeliyiz bence..

Buradaki mesele şu an doğru ebeveynlik bile değil.. Eğer bu konuda ebeveynlik pratikleri paylaşılıyor olsaydı, o zaman fikir belirtilebilirdi pek tabii ama o bile belirli sınırlar içerisinde.. Ama gündem o bile değil. Gündemin ebeveynlikle tek ilgisi, kapatılan platformun çocuk oyunu olması. Kapandı iyi oldu çocuğum zarar görüyordu diyen bir ebeveyne, kanunlar kurallar sizin sorumluluğunuzdaki çocuğunuza göre düzenlenemez. Çocuğunuz sizin hayatınızın merkezi, başkalarının değil diye karşı durmak ile, sen anne babalığı beceremiyorsun, çocuğun eline tablet tutuşturuyorsun keyfine bakıyorsun, çocuğuna uygun ortam hazırlayamıyorsun gibi ithamlar fazlaca kişiselleştirilmiş. Umarım anlatabilmişimdir.