İşte sorun burda başlıyor bence. Neredeyse tüm yazılım dilleri ücretsiz ve neredeyse 3 ayda bir yenisi daha günceli çıkarken ve her ay biri yeni güncelleme ile devasa özellikler kazanırken wordpress bence bi tık geride geliyor.
Arama motorları neden wordpresse güveniyor? Wordpress ile illegal işler yapılmıyor mu?
Kullanımı kolay kısmı evet doğru olabilir ama sonuçta bir yazılım firması bünyesinde yazılımcı bulunduruyorken script alıp bunu satması bana mantıklı gelmiyor dediklerimden dolayı forumdaki arkadaşlar kızabilir ama satılan scriptlerin çoğu 5 para etmez 1 haftalık yazılım bilgisiyle yapılabilecek şeyler.
Yenilikten ziyade Wordpress kullanıcısı stabilizasyon istiyor. Çekirdekte güvenlik açığı olmasın, sitem herhangi bir açık nedeniyle kapanmasın, ben zaten dilediğim özelliği dilediğim şekilde ekleyebiliyorum.
Burada kimse "Wordpress en iyisidir, scriptlerin tümünden iyidir" demiyor. Yıllardır süregelen bir çekirdeğin üzerine geliştiriciler her geçen gün bir şeyler inşa ediyor. Tabiri caizse topraktan girilen bir apartman ama inşası hiç bitmiyor ve bu inşaatta dünyanın her yerinden gönüllülük esasına dayalı kişiler çalışıyor. Ben de bu topluluğun çıkardığı işlere inandığım için Wordpress'i çok uzun yıllardır kullanıyorum.
Ancak isteyen kendi arazisinde dilediği gibi bina inşa edebilir, kimsenin buna itirazı yok.