ne sermaye, ne alternatif olmayisi, hicbiri bunun sebebi degil.
öncelikle düsünce sekli yanlis. eger insta amerikada yerli sosyal medya platformu olarak planlansaydi, bu hale gelemezdi.
biz global düsünmeyi bilmiyoruz, yabanci pazara ürün üretmeyi bilmiyoruz,
sirketlerimiz patron sirketi, vizyoner yöneticilerimiz yok, iyi adamlar bulsak da onlara hak ettikleri maasi ödyecek firmalarimiz yok.
yatirimcilarimiz isi batirmaya calisiyor bilmeden, danismanliga para ödemeyi sevmiyoruz.
kervan yolda düzülür derken düzülen ekip oluyor.

size burada onlarca sebep daha sunarim ve fakat herseyden önce özgür düsünmeye alismis bireyler yetistiremiyoruz,
simdi bir sosyal medya platformu gelistirsek, adam inandigimiz dine hakaret etse adami atariz, ben de atarim.
ait oldugum millete laf söylese yine ayni.
ben de ayni kafayla büyüdüm, herkesi, her fikri, her düsünceyi ve yaklasimi kucaklayamiyorum.
kendi sahsi fikrimi ise karistiriyorum bu bize ögretilen yanlis.
bazi kücük firmalar web sitesi yaptirir, patron ne renk seviyorsa o renk olur site, patron nasil begeniyorsa öyle..
oysa o siteyi en az kullanacak kisi patrondur, site müsteri icin hazirlanir, onlar neler seviyor, ne istiyor diye düsünülmez bizde.

neyse yine roman yazmayayim.
öncelikle o kafada adamlar yok.
o kafada adamlar yetistirecek hocalar bile yok, vardi da.. neyse.
bunun sebebini bile söylerken düsünmek zorunda kaldigim bi yerde yerli sosyal medyayi konusmak abesle istigal.