WebAgency adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, iç mimarlık öğrencisi kardeşin için güçlü ve uzun ömürlü bir laptop almak istiyorsan, aşağıda belirttiğim modeller bütçene uygun ve iç mimarlık için gereken programları sorunsuz çalıştırabilecek nitelikte olacağını düşünüyorum. Hatta ayrıntılarıyla birlikte yazıyorum ki başka araştırma yapan arkadaşlar için de bilgilendirici nitelikte olsun.
  1. Acer Swift X:
    • İşlemci: 12. Nesil Intel i7-1260P
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
    • RAM: 16GB LPDDR4X
    • Depolama: 512GB NVMe SSD
    • Ekran: 14” Full HD IPS
    • Bu model, güçlü grafik performansı ve hafifliği ile iç mimarlar için ideal bir seçenek.
  2. Lenovo Legion 5:
    • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800H
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050Ti
    • RAM: 16GB DDR4
    • Ekran: 15.6” Full HD IPS
    • Güçlü işlemci ve grafik kartı sayesinde 3D modelleme ve render işlemlerinde yüksek performans sağlar.
  3. MSI P65 Creator:
    • İşlemci: Intel Core i7-9750H
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 2060
    • RAM: 32GB
    • Depolama: 1TB SSD
    • Ekran: 15.6” 4K
    • Yüksek RAM kapasitesi ve 4K ekranı ile büyük projelerde ve yoğun grafik işlerinde üstün performans sunar.
  4. Gigabyte AERO:
    • İşlemci: 9. Nesil Intel Core i7-9750H
    • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti
    • RAM: 16GB
    • Ekran: 15.6” OLED
    • Yüksek çözünürlüklü OLED ekranı ve güçlü grafik kartı ile renk doğruluğu ve performans açısından oldukça iyidir.
Bu modelleri, kardeşin mezun olana kadar ve sonrasında rahatlıkla kullanabilir diye düşünüyorum. Derslerinde şimdiden başarılar.
Paylaştığın işlemci ve ekran kartları tarihi eser oldu hocam. Sanırım chat gpt kullanmışsın, tamamen yanlış ve geçerli olmayan bir önerme olmuş. Arasanız da sıfırını bulamayacağınız gibi günümüz için bu bütçelerde iş görmez paylaştıklarınız.