tam olarak düşündüğünüz gibi değil hocam. Ciddi anlamda üzerine yasal olarak ta çok düşündüm.
Ev yapmak için 1 milyon tl ödüyorum. bunun %40 ı aslında devlete verdiğim vergi. Ev yaptıktan sonra, her ay, elektrik su doğalgaz, internet, eşyalar, tamirler gibi çok kalemde ödeme yapıyor ve devlete vergi veriyorum.
Peki devlet bu vergilerimle bana hizmet veriyor mu?
Aynı kalemleri X kişisi ödeyip gider gösterip vergiden düşüerek daha konforlu hayat sürerken neden ben daha kötü şartlarda yaşayayım?
Vergi neden veriyoruz? Gelir elde ettiğimiz için, vergiden neden düşüyoruz gelirimizle harcama yaptığımız için?
son tüketici olduğunda gider gösteremiyorsun. o yüzden son tüketiciden kurtulup profesyonel yönetim getirirsek gem gelirimiz hem de ödediğimiz vergi artacak. para sonuçta yine devlete vergi olarak gidecek ancak bu sefer şahin arabaya bineceğime bmw ye bineceğim. Tatile köye gitmek yerine bodruma gidebilirim.
sonuçta para yine devlete gidecek ama yatırım yapma imkanım da olacak.
Neyse hocam uzatmamak içinson cevabımı yazacağım. Daha sonra sadece okuyacağım.
Bordrolu çalışanlar henüz daha para cebine girmeden vergisini ödedikleri halde yaşam kalitesi olarak standartların en dibinde sadece hayatta kalabilmek için yaşarken. Siz BMW'ye binmek veya bodruma tatile gitmek için vergi kaçırmaya devam edin, sonrada devlet vergilerimle bana hizmet ediyormu diye serzenişte bulunun.
Bunada yatırım yapacağım kılıfını uydurun.
Siz daha fazla vergi kaçırarak daha fazla yatırım yapmazsınız.
Ayrıca kaçırdığınız vergilerle yapacağınız yatırımlarda da daha fazla vergi kaçırmak için daha fazla cinlik düşüneceksiniz.
Çünkü büyük yatırımın vergiside büyük olur. Dolayısı ile buda daha fazla vergi kaçırma yolu aramak olur.