VE yi vurgulamak için büyük harfle yazdım.
Anlatmaya çalıştığım şuydu aslında;
Siz kartım çalınmış derseniz, firma bunu sizin yaptığınızı düşünmez ve kartınız çalındı şeklinde işlem sağlar, buda zarara uğrayan firmanın şikayeti neticesinde olayın size dönüp zarar vermesine neden açabilir.
Anlatmaya çalıştığım buydu aslında, diğer bilgili arkadaşların yorumları olursa okumak isterim.
Beni etiketleyebilirler.
Chargeback'de sadece çalındı diye değil, farklı türlerde işlem şekli vardır. Firma benim kartımın çalınması ile ilgili bir başvuru yada suç duyurusu yapamaz, kart sahibinin suç duyurusunda bulunmasını ister.
Ödeme kuruluşları, pos sağlayıcıları vb. firmalarda chargeback için belirli bir bloke koyarlar, sabit bir ücret alırlar veya oranlarını yüksek tutarlar.
Harcama itirazından sonra işlemler aracı kurum ile firma arasında devam eder. Mesela bazıları kimlik fotokopisi yada kredi kartının ön yüzünün resmini bile isterler ama bazen onlarında geçerliliği olmayabiliyor.
Kredi kartı sahibinin chargeback işleminde bulunması bir suç değildir.
İyi sabahlar.