ibrmcvs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
' VE 'den önce ',' kullanılmaz öncelikle bunu yazayım.

2.'si yazımı yeniledim, yenilediğim yazımı okursanız beni daha iyi anlayacaksınız muhtemelen.

Cep telefonundan yazıyordum,kalkıp laptopu açtım o yüzden cevap vermekte geciktim kusura bakmayın.

Mesajlarımda dil bilgisine çok dikkat ederim, uyarınız için teşekkür ederim. Sanırım beni düzeltmek isterken "VE" değil de "ve " yazmak istediniz.

Değiştirdiğiniz yazınız ile konuyu bambaşka yere çekiyorsunuz ama yine de cevaplayacağım.

Alenen Bankayı kandırın diye insanları yasadışı yollara mı teşvik ediyorsunuz? Yazdığınızın CHARGEBACK ile bir ilgi ve ALAKASI YOK.
' YALAN SÖYLEYİN, PARANIZI ALIN 'mı diyorsunuz yani siz burada?

Hayır kendisine verilmiş chargeback hakkını kullanmasını tavsiye ediyorum. Kullanabileceği bir hakkın var olduğunu söylüyorum. O hakkı nasıl kullanacağı beni ilgilendirmez.

Chargeback'i kullandığınız için hakkınızda suç duyurusunda bulunulacağını söylemedim zaten. Bu işlemler TCK 158/1-F Kapsamındadır. İlgili Kanun maddeside budur.

Önceki mesajlarınızın birinde "Ve THY Konu ile alakalı suç duyurusunda bulunacaktır, firmalar bu tarz durumlarda işlemi yapan kişi hakkında suç duyurusunda bulunurlar. ( Üyelik Bilgileri, IP Adresi, Numara üzerinden ) " diye yazmıştınız. TCK 158/1-F kapsamında hiç bir işlem yok.

' İşlem yaptınız, bankayı aradınız, banka 'Chargeback-Dolandırıcılık-Bilgi Dışı İşlem' kapsamında işlemi aldı, firma ile iletişime geçildi, kart sahibine harcamayı alan firma tarafından iade yapıldı'
ÖRNEK VE EMSAL BİR SENARYODA olacak olan durum,

Bankayı aradı Bankaya bilgi dışı işlem kapsamında işleme aldı. Firma ile iletişime geçildi, kart sahibine iade yapıldı. (İşlem bitti) Dolandıcılık sebebi ile işleme alsaydı kendisineayrıca Cumhuriyet savcılığına başvurmasını söyleyecekti.

Ödemeyi tahsil eden ve firmasından başkasının kart bilgileri ile rızası dışı işlem yapıldığına dair bankasına bildiride bulunan kişiye iade sağlayan İlgili firma, 'BANKA VEYA KREDİ KURUMLARININ ARACI OLARAK KULLANILMASI SURETİYLE DOLANDIRICILIK ' kapsamında işlemi sağlayan üyelik bilgilerinden TCK 158 Kapsamında şikayetçi olur, anlatmak istediğim bu fakat siz anlamadınız sanırım.

Buradaki dolandırıcılık işlemi nerede?
a)Firma parayı iade etti işlem bitti. Ürün yada hizmeti vermediğini kabul etti
b)Faturası burada şu ip den bağlanmış, daha önce den aynı ip den işlem yapmış, 3D şifresi kullanmış kendisi aranarak işlem teyidi alınmış dedi iade etmedi. İşlem yine bitti,Parayı aldı. Chargeback başvurusu yapmak ne zamandan beri suç oldu?

Ben çok iyi anladım. sizin bahsettiğiniz başkasının kartını kullanarak bir alışveriş yapılması vb. durumlarda geçerli.Şöyle anlatayım sizin kartınızı ben ele geçirdim ve gittim alışveriş yaptım ürün bana teslim edildi siz bankaya başvurdunuz kartım çalındı diye, banka sizi savcılığa yönlendirdi, savcılık soruşturma başlattı ve delilleri topladı ve kovuşturma yapılması için mahkemeye gönderdi. O zaman yasalarda belirtilen hangi suç oluşuyorsa ona göre işlem yapılır. Yani burada yine suç duyurusunda bulunan kurum değil kart sahibi oluyor.

Sizin bahsettiğiniz BANKA VEYA KREDİ KURUMLARININ ARACI OLARAK KULLANILMASI SURETİYLE DOLANDIRICILIK suçu çok karmaşık olup, bu işlem ile hiç bir alakası yoktur. Karmaşıktan kastım bazı eylemler basit dolandırıcılık, bazı eylemler nitelikli dolandırıcılık olarak düşünülecektir gibi.

Hukukçu arkadaşların görüşlerini bildirmeleri çok iyi olacaktır. Dört gözle bekliyorum.