Hayatınızda adliyeye girdiniz mi?
Bilişim davaları ile ilgilendiniz mi?
Eğer bunları yapmadıysanız insanları yönlendirme hakkınız yok.
Ayrıca ben şu kanunun şu maddesi şöyledir demedim,
Sizin tavsiyeleriniz Chargeback kullanımı değil, Chargeback'i amaç dışı kullanarak banka/kurumu kandırmak ve gerçek dışı beyanda bulunmak.
Bunlar yasadışı hususlardır, illa şu kanunun şu maddesi dememize gerek var mı?
SUÇ SUÇTUR!
Evet hayatımda Adliye'ye çok gittim. Savcılık Soruşturma aşamasında ve Mahkeme Kovuşturma aşamalarında'da yer aldım.
Bilişim davası ile çok fazla sayıda ( belki 3-5 davadır) ilgilenmedim. Bu konunun bilişim davası ile ilgisi de yok. Çünkü ortada bir Suç yok.
Burası bir forum birisi soruyor ise cevap veren çok sayıda forum üyesi olabilir. Her söylenen doğru demek değildir. Hayatımızda yaşadıklarımız dan yola çıkarak tavsiyede bulunuyoruz.
Chargeback' i amaç dışı kullanmak diye bir kanun maddesi yok, böyle bir suç ta yok. Chargeback'i amaç dışı kullanıp banka/kurumu kandırmak ve gerçek dışı beyanda bulunmak diye bir kanun maddesi de yok. Böyle bir suçta yok.
Yasadışı hususlar diyorsunuz yasada yer almayan, yasalara aykırı olmayan bir şeyi yapmak yasadışı sayılmaz.
Evet bir hareketin, fiilin suç unsuru olması için hukuka aykırı olması gerekir. Hangi kanuna hangi maddeye aykırı olduğu açıkça belirtilmelidir.
Chargeback hakkı herhangi bir kanunla verilmediği için bunun kullanılması, yanlış kullanılması SUÇ değildir. Suç olmayan bir şey için suç duyurisunda bulunulursa Suçta kanunilik ilkesi sebebiyle soruşturmaya yer olmadığına dair karar verilir.
Bu husus
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 38. maddesine göre; kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda
o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez
Kanunun Suç saymadığı bir eylemi Suçmuş gibi gösterip insanları yanlış yönlendirmeyin.