ibrmcvs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Etikte değil, yasalda değil.

İşleyişi bilmediğiniz için böyle bir yorum yaptığınızı düşünüyorum.

Kendi rızanız ile yapılan bir işlemi, ben yapmadım, rızam dışı diyerek iade almaya çalışırsınız, iade alabilirsinizde. Lakin bu kısımda iadeyi karşılayan firma ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunur, bunun pek çok örneğine şahit oldum.

Mesela nasıl bir suç duyurusunda bulunur? Şahsın parasını iade edecek hizmeti veya ürünü vermemiş olacak. Burada anlaşılmayan şu; kişi bileti alıp yolculuk yapıp peşinden bu işlemi yapsa firmanın suç duyurusu da hakkı.

Yine de siz bildiğinizi okumaya devam edebilirsiniz, bu yazdıklarınızın yasalarda hiçbir geçerliliği ve karşılığı olmadığını SİZİN İYİLİĞİNİZ İÇİN hatırlatmak isterim size.

Chargeback ile aynı şey değiller, bunların araştırmasını ve arasındaki farkların neler olduğunu internet üzerinden kendinizde yapabilirsiniz.

İyi forumlar.
Chargeback ( Harcama itirazı) sadece bunun için yapılmıyor. Bir çok sebebi var.

Kartla yapılan şüpheli hatalı herhangi bir işlem için kart sahibinin itiraz hakkı vardır. Bu hak herhangi bir sebeple kısıtlanmamıştır. Şüpheli veya hatalı işlemlerin neler olduğu, Visa, Mastercard gibi kartlı ödeme sistemi kuruluşları tarafından uluslararası kurallar ile tanımlanmıştır. Bankalarda buna göre değerlendirmelerini yaparlar, iade eder veya etmez.

Kanunda bankayı kurumu kandırmak, gerçek dışı ve yanıltıcı beyanda bulunmak diye bir suç yok. Kanunda yazılı olmayan bir suçtan dolayı kimse hakkında bir işlem yapılıp ceza verilmez.

Benim İYİLİĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İCİN teşekkür ederim. Söylemiş olduğum şeyler Dünya'da kart kullanan tüm insanlar için Uluslararası kart kuruluşları tarafından verilmiş bir haktır. Bunu sen nasıl böyle kullanırsın, nasıl itiraz edersin diye kimseye de ceza verilmez.
Evrensel hukuk kurallarının neler olduğunu, suçun ne olduğunu, ve bahsettiğiniz suç duyurusu ile ilgili Türk Ceza Kanunu veya hangi kanunda bir madde olup olmadığının araştırmasını internet üzerinden kendinizde yapabilirsiniz.

Size de İyi Forumlar.