Arkadaşlar merhaba.
Eşim kısa süre önce kalp kapakçığı ve aurt kapakçığından ameliyat oldu.
Ameliyattan çıktıktan sonra doktor kalp %40 çalışıyor dedi herşey güzeldi geçtiğini söyledi.
Biz taburcu olduk bir süre sonra hastaneden lakin.
3-4 gün önce rahatsızlığından ötürü tekrar gittik durumu anlattık önemli birşey olmadığını isterseniz gidebilirsiniz idrar sökücüyü yükseltiriz ödemler geçer dedi.
Biz yatış istedik.
Meğersem kalp %40 değil %15 çalışıyormuş ameliyattan sonra tekrar hastaneye geldiğimizde makine ile baktırdık şuan %25 kadar çıktı kalp hızı
Şuan hala yatıyor fakat aşırı ödem vardı laxis denilen idrar sökücü alıyor normal bir insan 1 ml deniyor tam bilmiyorum böyle alıyorken.
Eşime serum olarak veriyorlar fakat bugün hemşirenin söylediğine göre 5 tane birden alıyormuş tek serumda laxis
Şimdi nefes almasında problem olduğu için bizi kardiyoloji sevk etmiş doktorumuz bugün odamıza gelip eşimden kan aldılar.
Pek doktorlara birşey sorulmuyor ondan ötürü bilgisi olan arkadaşlara soruyorum.
Ameliyat yapan dokturumuz pazartesi sabahı geldiğinde benle işiniz şuanda yok sizi kardiyoloji sevk ettim onlar bakacak dedi.
Çünkü eşimin boyun damarlarında felaket bir baskı oluyor nefes alamama gibi vb.
kardiyoloji bizi cumaya kadar tutacak.
Bugün bir doktor geldi daha önce şeker hastalığı ilacı kullandınız mı gibi sorular sordu neden sorduğunu sorduğumda her hangi bir cevap vermedi
Ama olumsuz birşey değil dedi.
Psikolok geldi janax adlı ilaç yazdı zaten verdikleri idrar sökücünün doju çok yüksek olduğundan dolayı wc gidiyor eşim sonra yatağa giriyor yaklaşık 2-3 dakika sonra tekrar lavoba.
Yani 24 saat bu şekilde geçti geçiyor eve geldim annem şuan hastanede.
Acaba diyorum ödem yüzünden mi nefes alamama problemi yaşıyor anlamadım.
Bilgisi olan varmı bu konuda lütfen
Teşekkürler