DDOS harici TR de barınan ve hedef yine TR olan siteler için Cloudflare kullanımı gereksizdir.

CDN diyen arkadaşlar, TR de barınan site Amerika üzerinden alıyor trafiği.
İstanbul da şubesi var falan bunlar ücretsiz planda olacak şey değil maalesef. Cloudflare neden böyle bir güzellik yapsın?
Bugüne kadar hiç bir sitede İstanbul gibi bir yerden erişime açık olduğuna denk gelemedim.
En iyimser olarak Almanya üzerinden erişime alır, o zaman da optimize edilmemiş görseller CDN aracılığı ile daha geç yükleniyor zaten.

Bir site ne kadar hafif olursa o kadar hızlı açılır.
Görseller DOĞRU EBATLANDIRILMIŞ ve OPTİMİZE EDİLEREK siteye yüklendiği zaman zaten herhangi bir resim eklentisi veya CDN ihtiyacınız olmaz.
CDN yerine sitenizi teknik hususlarda iyileştirme yoluna gitmek daha sağlıklıdır.

Cloudflare doğru yapılandırıldığı zaman zararsızdır ancak dediğim gibi DDOS haricinde hiç bir zaman kullanmayan biri olarak asla bir faydasını görmedim.
Yani daha hızlı açılıyor falan bunlar zaten sunucu alt yapısı ve site teknik detayları ile alakalı olarak çözülecek hususlardır.
Hız açısından Cloudflare yanlış bir tercih olur. ( özellikle Amerika üzerinde barınan sitelerde fark oluyor, buna itirazım yok )

SEO konusunda uzmanlaşmış kişilerin sitelerine bakarsanız çoğunluğu Cloudflare kullanmadığını göreceksinizdir.

Cloudflare kullanmayın demiyorum. TR için gereksizdir diyorum.
Tercihiniz doğrultusunda hangisi size mantıklı geliyor ise onu yapabilirsiniz.
İlla ben kullanacağım diyorsanız bilinçli ayarlar yapmak zorundasınız. Aksi takdirde faydadan çok zarar görürsünüz.

İyi forumlar, kolay gelsin herkese.