Seo uzmanı değilim fakat bir zamanlar google'ın aynı ip üzerindeki sitelerin durumlarına baktığını özellikle spam içerikli sitelerle aynı ip üzerinde olan sitelere olumsuz baktığını duymuştum hatta insanlar bu durumdan etkilenmemek için sitelerini özel iplerde tek başına çalıştırıyordu. Sonradan ipv4 sayısındaki azalma nedeniyle ip kıtlığı başlayınca google'ın bu değerlendirmeden vazgeçtiğini duymuştum.

Zaten google ile cloudflare arasında illa ki bir protokol vardır google'ın cloudflare kullanan sitelere olumsuz baktığını pek sanmıyorum, dünya üzerindeki internet sitelerinin yüzde 22'si cloudflare hizmetini kullanmakta bu azımsanmayacak bir oran.

https://w3techs.com/technologies/overview/web_server

Cloudflare kullanmayan bir müşterimizin 10k civarı günlük tekil hiti vardı, siteyi cloudflare'e geçirdi sonrasında hiti 4k'ya düştü tabi müşteri panik oldu ve cloudflare hitlerimi mahvetti demeye başladı. Detaylı inceleme yaptığımızda sitenin gerçek tekil hitinin zaten 4k civarı olduğu kalan 6k hitin bot trafiği olduğunu tespit ettik. Cloudflare çöp botları engelleyince gerçek hit ortaya çıktı müşterimiz biraz üzüldü tabi