Eskiden bilgi paylaşıldıkça güzeldir, paylaşmak lazım diye düşünürdüm ve birilerine aktarmayı severdim, kimsenin para ile vermeyeceği bilgileri paylaşırdım, ama baktım ki bilgiyi benden alan başkasına parayla satıyor, veya benim bir konuda bilgiye ihtiyacım olduğunda paylaşım yaptığım insanlar bile yardımcı olmuyor, bu sebeple bencillik yapıyorum artık.
Kaç sunucudan ziyade, hangi özelliklerde sunucu kullanacağınız önemli.100Gbps cıkış garantili bir server için en az aylık 4000-5000 Euro ücret ödemeniz lazım. Bunu her lokasyonda bulamazsınız ve her firmada yapacağınız bu işleme izin vermez.
Bahsettiğiniz cloudflare captcha vs. gecmekse onlar basit, ama firmayı down etmekse, tüm dünya için koruma hizmeti sağlıyor ücretsiz plan haricinde ücretli planları da mevcut. Onların kendilerine yaptığı yatırımın fazlasını saldırı için yapabileceksiniz deneyebilirsiniz
Sadece sunucu ile bitmiyor uygun bir yazılım kullanmanız gerekiyor. Yani adamlar saldırılar oldukça kendilerini geliştirip önlem alıyor sürekli yeni methodlar bulmanız gerekiyor.
Dipnot: En iyi saldırıları koruma sağlayanlar yapar.. Malı satması lazım.