Merhaba hocalarım yaşça küçük "reşit değil" bir kuzenim az önce bana whatsapptan telaş içinde yazdı. Connected2'me diye bir uygulama varmış sanırım anonim chat uygulamasıymış bana anlattığı kadarını biliyorum daha önce hiç indirmedim. Bu uygulamada profil oluşturup edep-ahlak sınırlarını geçmeden sohbet ediyormuştu az önce bir anonim kullanıcı 2 resim atarak altına şunu yazmış "Yaşça küçükleri belirten kelime kullandığınızdan ötürü çocuk istismarına yönelik hesaptan ihbar edildiniz. Yarın karakol onayınız atılacaktır." attığı resimlere baktım sonra kuzenimin hesabının ekran görüntülerini istedim herhangi sakıncalı bir metin veya benzeri içerik görünmüyor. Şikayet formu "https://onlineislemler.egm.gov.tr" üzerinde oluşturmuş en azından atılan ekran görüntüsünde altta bağlantı yazan kısımda böyle yazıyor. Şikayet formunda adı geçen kızla herhangi bir konuşması olmadığına hatta ismi dahi yeni duyduğuna yemin ediyor kuzenim. Bir kız adına doldurulmuş form kızın telefon numarası yazan yer yollanırken karalanmış sadece mail adresi isim-soyisim ve şehir bilgileri gözüküyor. Bir avukata danışmam gerekir mi konuyu yoksa birisi trollüyor olabilir mi? şahsen bana hiç inandırıcı bir ihbar gibi gelmedi seneler önce aynı şekilde instagramdan bana birisi yazmıştı oda kendini Polis memuru olarak tanıtmıştı senelerdir gelen giden veya dava hakkında herhangi bir celp gelmedi benim yaşadığım olayda da aynı kızın adı ve soyismi kullanılmıştı gene numara gizlenmişti