Selamlar değerli hocalarım,
Bu dönemin de bitmesiyle, çok severek başladığım, hayalim olan yazılım mühendisliği bölümünü yarılayıp 3.sınıfa geçmiş bulunuyorum.
Üniversite hayatım boyunca olabildiğince aktif olarak projelerde yer almaya ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şimdiye kadar .NET Core ile bir kaç projede yer alma ve kendimi geliştirme fırsatı yakaladım. Stajımı da bu alanda yapmak benim için çok faydalı oldu.
Bu zamana kadar aklıma gelen her yazılım fikrinde "onun tasarımı çok zorlar ya, boşver hiç bulaşma" diyerek yola hiç girmeden vazgeçtiğim çok olmuştur (tek başıma çalıştığım için frontend ve backend olmak üzere tüm işleri ben yapıyorum bu yüzden projenin tüm işlerini göz önünde bulundurmam gerekiyor). Biliyorum çok komik gelecek, fakat Envato gibi sitelerden komik bir rakama üyelik alıp dilediğimiz kadar premium temayı indirip projelerimizde kullanabiliyor olduğumuzu yeni öğrendim. Acemiliğime verin

.
Hal böyle olunca, .NET Core becerilerime de güvendiğim için bir ürün yazıp bunun lisans satışını veya üyelik şeklinde satışını yaparak bir geçim elde etme peşindeyim. Üniversitemin başından beri bu tip fikirler kafamda vardı, artık hem kafa olarak hem mesleki olarak başlayabilecek seviyeye geldiğimi düşünüyorum. Sonunda istediğim gibi bir sonuç elde edemesem bile çok şey öğrenmiş olurum, bu da sonraki denememde başarı şansımı arttıracaktır.
Bu noktada sizin tavsiyelerinize ve fikirlerinize başvurma ihtiyacı hissettim. Sizce bu zamanlarda veya genel olarak en çok rağbet alan yazılımlar, otomasyonlar hangileridir? Siz projelerinizde ne gibi otomasyonlar kullanıyorsunuz?
Evet farkındayım, bu konsept biraz "pazar araştırması" na giriyor ki bunu da kendim yapmam gerekli, yapıyorum da, fakat ben siz tecrübeli hocalarımın da fikirlerini duymak istedim.
Hayallerim arasında buradan bulacağım müşterilerle ve kuracağım dostluklarla mezuniyetimden sonra iş yapmaya devam edip en nihayetinde bir yazılım şirketi kurmak var, bu yüzden bu platforma çok önem veriyorum.
Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.