MaiHes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam inanır mısın 35 lik rakı da yada 6 bira da bir şey içmemiş gibi hissediyorum vücut mu istiyor anlayamıyorum gerçekten yetmiyor
neye yetmiyor? bu sorunun cevabını iyi düşün.
ben 51 yaşındayım. hayatım boyunca sarhoş olacak kadar bir kaç kez içtim ve onda da kendimi kaybetmedim. her zaman böyle oldu: haftada 1 veya maksimum 2 gece içki içerim. 2 3 bira veya 2 3 duble dışında içki içmem. ihtiyacım yok. yani benim yetmiyor diyeceğim bir ihtiyacım yok. içki içmeden önce zaten kafam güzel. sosyal olarak ve tadından da keyif aldığım için bana verdiği haz için içiyorum. daha çok içersem belki biraz daha keyiflenebilirim ama başladığım nokta bile benim için kötü bir nokta değil. o yüzden çok ihtiyacım yok. senin yetmiyor dediğin şeyin ne olduğunu anlaman lazım. kafayı kapatmak bir şeylerden kaçmak mı istiyorsun? bu alkol işinin bir keyif olması lazım. keyif alamıyor veya kendine zarar verecek kadar çok içmek zorunda hissediyorsan bir şekilde hiç ağzına sürmemeyi düşünmelisin. bence alkol bağımlılığı için ciddi bir terapi ve karar lazım.
sen bir sorunum yok diyorsun ama mutlaka var. kendini beğenmiyorsun, yaptığın şeyi beğenmiyorsun, çevrenden veya bulunduğun durumdan memnun değilsin, daha iyisini hak ettiğini düşünüyorsun.
bu düşüncelerden bir ya da bir kaçına sahip olabilirsin. ve bunda haklı da olabilirsin, ama bundan kurtulmanın yolu alkol değil. bir çok şeyi bir arada yapmalı ve hayatını ve çevreni değiştirmelisin.
daha önce okuduğunu tahmin ediyorum ama lütfen imzamdaki konuyu bir oku dikkatlice, orada yazanları topyekun uygulamaya çalış ve ayrı bir moda girmeye çalış. bunun sana yardımcı olacağını umuyorum.
içkiden de keyif almaya bak. içki güzel bir şey. hangi şeyi çok yapsan zararı olabilir. bu içtiğin şeyin kötü olduğunu değil senin davranışının yanlış olduğunu gösterir. çok yemek yemek çok içki içmek veya çok ya da yanlıış zamanlarda uyumak zararlı olabilir ama bu suyun uykunun yemek yemenin zararlı olduğunu göstermez. alkol belli bir noktaya kadar (şarap ve bira için geçerli ve çok düşük miktarlar için geçerli bu söylediğim) faydalı bile bence.