Genel olarak cahil insanların algılayabilmesi adına biraz anlatıyım.

Bu insanların hayatlarında en büyük başarısı taksitle telefon almak olduğu için ticaret ile uğraşanları ve para kazanan insanları anlama kapasiteleri tabi ki yok. Eğitimsizlik seviyeleri onlara daracık bir pencereden bakma yeteneği sunuyor. Fakat şu bir gerçek bu cahillerin cehaleti hepimizin yaşamını etkiliyor.

Şimdi sizlere yasaktan önceki erişimleri ve yasaktan sonraki erişimleri gösteriyorum normal arkadaşlar üzerine alınmasın cahillere anlatıyorum. Genel olaraktan da bilgi vermiş olayım.

Alttaki görsel yasak gelmeden önce 2 günlük Instagram reklam erişimleri.

Bu alttaki görsel ise yasaktan sonraki 2 günlük Instagram erişimleri. Tam olarak %70lik bir kayıp var ve buda 4 günde tam ortalama 15 bin tl lik zarar ettim demektir. (reklam maliyetlerim hariç)
İnstagrama vpn ile girenlerin sayısı çok az ve farklı ülke üzerinden girdikleri için Meta onları yurtdışı kullanıcısı olarak algılıyor ve reklamları onlara göstermiyor. Erişimlere baktığınızda her şeyi net olarak görebilirsiniz.

Bir tane arap yüzünden ülkede yüz binlerce insanı işsiz bıraktılar herkesi zarara uğrattılar. Gelip birde insanlarla alay eder gibi konuşuyorlar nasıl model bunlar anlamakta artık zorlanıyorum. Kendileri veya ailelerinden birileri işten atıldığında zaten anlayacaklar Instagram'ın ne kadar dev bir e-ticaret platformu olduğunu.