hocam en çokta buna seviniyorum şu hayatta bir derdim yok Allah'ıma şükür benim derdim de kötülüğüm de kendime oluyor, ben kimsenin kötü olmasını istemem hiç bir zaman.
Kesinlikle ilk başta ortamınızdan uzaklaşmak olabilir , arkadaşlarınızı sevebilirsiniz ama bu sizi kötüye sürüklüyorsa her zaman ilk başta kendinizi düşünmeniz gerekiyor. Ortamdan uzaklaştıgınızda kendinize uğraş bulmak olabilir , olabilir bence olması gereken birşey insan boş kaldıgı zaman bagımlılık yapıcı maddelere yönelimi daha fazladır . Akşam içiyorsanız akşam kendinize ek iş vs gibi bir durum çıkarabilirsiniz . Ve En Önemlisi Diğer cümle ile bağlantılı olucak ama Yorulmanız ayakta uyur derecisine gelmeniz bile size zarar verir gibi gözüksede , aslında sizlere faydası çok sağlam olabilir en azından ben bu şekilde düşünüyorum
hocam mantıklı yarından itibaren akşamları telefonlarımı kapatmayı düşünüyorum, gerçekten bıktım
gunde 1 duble raki ya da 2 biraya düşür, sonra tertemiz devam et o şekilde
hocam ben 1 duble rakı içtiğimde ağzım değdi diye 50 lik rakı içiyorum yada 2 bira içtiğimde, dayanamıyorum